Sport

Komentari 64

Samo novac: Poslušajte 'himnu' Superlige, a i lopta sve govori...

Samo novac: Poslušajte 'himnu' Superlige, a i lopta sve govori...

Dvanaest elitnih europskih klubova, na čelu s Real Madridom, osnovalo je natjecanje u kojem mogu igrati samo najbogatiji klubovi. Navijačima se, u najmanju ruku, takva ideja ne sviđa i krenuli su s brojnim šalama

Gdje god se okrenuli, ne možete izbjeći vijest o osnutku o elitnog europskog nogometnog natjecanja tzv. "Superliga". Navijači, bivši i sadašnji nogometaši te nogometna javnost zgroženi su novim natjecanjem u kojem je najmanje važno kakve si rezultate ostvario.

Doduše, trebao si ostvariti rezultate da bi bio jedan od tih klubova. No, po kojem su kriteriju u toj ligi svoje mjesto zaslužili Arsenal i Tottenham? 'Topnici' već godinama ne uspijevaju izboriti Ligu prvaka, uz svo dužno poštovanje, gube od WBA, Fulhama i takvih osrednjih engleskih kluba, a oni bi igrali svako kolo protiv neke 'mega-momčadi'!? Samo jedna riječ - novac.

Ako pogledamo trenutačno stanje na ljestvici Premiershipa od tih šest engleskih 'super-klubova' (Man. City, Man. Utd, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Arsenal) tek će mančesterski klubovi i Chelsea izboriti Europu sljedeće godine.

Krovna europska nogometna federacija (Uefa) je najavila kontra-napad. Ona bi, naime, već na današnjoj sjednici trebala 'elitnim' klubovima dati ultimatum. Ako ga ne prihvate, izbacit će ih, uz potporu Fife i nogometnih saveza, iz nacionalnih i europskih natjecanja, a njihovi igrači neće moći nastupati za svoje države. Posljedice bi mogle biti katastrofalne.

Na društvenim mrežama već je krenulo vrijeđanje i šale na račun klubova koji su istu i osnovali, a korisnici su objavili i "službenu himnu" novoformiranog natjecanja, a u centru pozornosti je, naravno, riječ "money" (novac). Slična je priča i kod "službene lopte". Ona, naime, u svojim poljima ima razne novčanice, a radi se o eurima i funtama.

Najčitaniji članci