Obavijesti

Sport

Komentari 43

'Barakude' rutinirano preko Nizozemaca, čekaju Mađare

'Barakude' rutinirano preko Nizozemaca, čekaju Mađare
4

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija bez većih problema izborila je četvrtinu finala Europskog prvenstva u Beogradu nakon što je svladala Nizozemsku 16-9...

VIDEO

U posljednjoj utakmici "pripremnog" dijela Europskog prvenstva, osmini finala, hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Nizozemsku 16-9 (4-1, 3-2, 4-3, 5-3) i izborila okršaj s pobjednikom meča između Mađarske i Gruzije.

- Zasluženo smo pobijedili. Odigrali smo jednu vrlo korektnu utakmicu, briljantnu ne. U ovoj fazi više nije bitno igrati briljantno, već pobjeđivati. Pobjeda nije dolazila u pitanje niti u jednom trenutku - rekao je Ivica Tucak nakon utakmice.

- Rutinski odrađen posao. Idemo dalje kroz turnir. U utorak nas čeka utakmica s jednom od najjačih reprezentacija svijeta Mađarskom. Kako bi se reklo, junak na junaka, pa ćemo vidjeti - dodao je hrvatski vaterpolski izbornik.

Uspavano su "barakude" počele utakmicu, bez gola prva tri napada, a tomu se pridodao i vodeći gol za Nizozemce. No polako smo došli u radnu temperaturu i do kraja prve četvrtine zabili četiri gola, a do poluvremena još tri za vodstvo 7-3.

Najbolji period utakmice izabranici Ivice Tucka imali su od 17. do 22. minute, kad su zabili četiri, a primili jedan gol za vodstvo 11-4. Opet je uslijedio pad koncentracije i nova dva primljena gola pa se u posljednjih osam minuta ušlo s 11-6.

U zadnjoj četvrtini neko vrijeme igralo se gol za gol na obje strane prije nego što su favorizirani Hrvati odlučili dodati gasa i zabiti tri u nizu za konačnih 16-9, a malu mrlju na slavlje bacio je Luka Lončar zaradivši treće isključenje i crveni karton.

Odlični su protiv Nizozemaca bili Sandro Sukno i Maro Joković koji su zabili po pet golova, Anđelo Šetka i Luka Bukić dodali su po dva, a Antonio Petković i Ante Vukičević po jedan gol. Nizozemce je predvodio Robin Lindhout s tri gola.

- Pobijedili smo na najbolji mogući način. Fizički smo zahtjevnu utakmicu pobijedili na tehničko-taktičkim zamislima. Pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa od Nizozemske - izjavio je Luka Lončar.

Četvrtfinalna utakmica Hrvatske na rasporedu je u utorak u 20:15.

EP u vaterpolu, osmina finala:

  • Španjolska - Malta 14-3
  • Crna Gora - Francuska 11-6
  • Srbija - Slovačka 10-5
  • Hrvatska - Nizozemska 16-9
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu