Obavijesti

Sport

Komentari 15

Sanader HNS-u: U Dalmaciji želimo novi nogometni kamp

Sanader HNS-u: U Dalmaciji želimo novi nogometni kamp
1

Zemljište postoji kao i planovi, lokacijske dozvole se riješe za dva mjeseca, tako da se može odmah početi gradnjom, kaže splitsko - dalmatinski župan Ante Sanader

VIDEO

Splitsko - dalmatinski župan Ante Sanader, gradonačelnik Makarske Marko Ožić - Bebek i načelnik Baške vode Joško Roščić bacili su rukavicu izazova u lice novog vodstva Hrvatskog nogometnog saveza. Traže da se na području makarske rivijere izgradi novi reprezentativni kamp.

- Čestitamo novom vodstvu HNS-a na izboru, pozdravljamo njihovu odluku da se reprezentacija priprema u Hrvatskoj, te im nudimo da kamp izgrade na našem području - kazao je Sanader i dodao:

- Zemljište postoji kao i planovi, lokacijske dozvole mogu se riješiti za dva mjeseca, tako da se može odmah početi gradnjom na 20 hektara, a novih 20 hektara bit će spremno za 6 mjeseci.

Makarski gradonačelnik ponudio je neoborive argumente.

- Makarska već godinama ima prostorne planove, koji predviđaju sportsku zonu s 4 nogometna terena i dodatnim sadržajima. Imamo i sportsku dvoranu, bazen, Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Biokovka, kao i Kineziološki institut, te brojne smještajne kapacitete. Imamo i 280-300 sunčanih dana u godini, tako da se nitko, pa čak ni Istra ne može mjeriti s nama. O Kajzerici da ne govorimo. Kad se sve sagleda, Kajzerica nam uopće ne bi smjela biti konkurencija. Prošle zime kad je snijeg okovao cijelu Hrvatsku, uključujući i otoke, jedino na makarskom primorju nije pala niti jedna pahulja.

Načelnik Baške vode otkrio je kako su još 1999. Vlatko Marković i Zorislav Srebrić obilazili lokalitete ''Dječjeg sela'', no sve je na brzinu zaboravljeno.

- Zemljište s kompletnom infrastrukturom postoji, planovi su gotovi, a naša općina će se dodatno odreći i komunalne naknade. Pa da vidimo tko ima bolje argumente. Pogotovo kad se uskoro probije tunel kroz Biokovo i kad dobijemo priključak na autocestu - kaže Roščić i pita se:

- Zar je Zagreb najnerazvijeniji u Hrvatskoj da u njega treba dodatno ulagati? Za vrijeme bivše države makarsko primorje je bio centar sportskoga turizma, kod nas su se pripremali svi sportaši. Ne znam zašto se to ne može realizirati danas.

Župan Sanader je najavio kako je uputio pismo namjere novom vodstvu HNS-a, od koga će zatražiti sastanak na ovu temu.

- Zagreb ima proračun od 7 milijardi kuna, veći nego svi ostali zajedno. I zato dižemo svoj glas, želimo se argumentima, a ne političkom silom izboriti za nešto za što smatramo da nam pripada. Želimo razvijati sportski turizam, želimo da naši i inozemni klubovi više ne idu u Antalyju, nego da se spremaju kod nas, u Dalmaciji. Reprezentativni kamp bio bi im najbolja preporuka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica