Sport

Komentari 15

Sanader HNS-u: U Dalmaciji želimo novi nogometni kamp

Sanader HNS-u: U Dalmaciji želimo novi nogometni kamp

Zemljište postoji kao i planovi, lokacijske dozvole se riješe za dva mjeseca, tako da se može odmah početi gradnjom, kaže splitsko - dalmatinski župan Ante Sanader

Splitsko - dalmatinski župan Ante Sanader, gradonačelnik Makarske Marko Ožić - Bebek i načelnik Baške vode Joško Roščić bacili su rukavicu izazova u lice novog vodstva Hrvatskog nogometnog saveza. Traže da se na području makarske rivijere izgradi novi reprezentativni kamp.

- Čestitamo novom vodstvu HNS-a na izboru, pozdravljamo njihovu odluku da se reprezentacija priprema u Hrvatskoj, te im nudimo da kamp izgrade na našem području - kazao je Sanader i dodao:

- Zemljište postoji kao i planovi, lokacijske dozvole mogu se riješiti za dva mjeseca, tako da se može odmah početi gradnjom na 20 hektara, a novih 20 hektara bit će spremno za 6 mjeseci.

Makarski gradonačelnik ponudio je neoborive argumente.

- Makarska već godinama ima prostorne planove, koji predviđaju sportsku zonu s 4 nogometna terena i dodatnim sadržajima. Imamo i sportsku dvoranu, bazen, Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Biokovka, kao i Kineziološki institut, te brojne smještajne kapacitete. Imamo i 280-300 sunčanih dana u godini, tako da se nitko, pa čak ni Istra ne može mjeriti s nama. O Kajzerici da ne govorimo. Kad se sve sagleda, Kajzerica nam uopće ne bi smjela biti konkurencija. Prošle zime kad je snijeg okovao cijelu Hrvatsku, uključujući i otoke, jedino na makarskom primorju nije pala niti jedna pahulja.

Načelnik Baške vode otkrio je kako su još 1999. Vlatko Marković i Zorislav Srebrić obilazili lokalitete ''Dječjeg sela'', no sve je na brzinu zaboravljeno.

- Zemljište s kompletnom infrastrukturom postoji, planovi su gotovi, a naša općina će se dodatno odreći i komunalne naknade. Pa da vidimo tko ima bolje argumente. Pogotovo kad se uskoro probije tunel kroz Biokovo i kad dobijemo priključak na autocestu - kaže Roščić i pita se:

- Zar je Zagreb najnerazvijeniji u Hrvatskoj da u njega treba dodatno ulagati? Za vrijeme bivše države makarsko primorje je bio centar sportskoga turizma, kod nas su se pripremali svi sportaši. Ne znam zašto se to ne može realizirati danas.

Župan Sanader je najavio kako je uputio pismo namjere novom vodstvu HNS-a, od koga će zatražiti sastanak na ovu temu.

- Zagreb ima proračun od 7 milijardi kuna, veći nego svi ostali zajedno. I zato dižemo svoj glas, želimo se argumentima, a ne političkom silom izboriti za nešto za što smatramo da nam pripada. Želimo razvijati sportski turizam, želimo da naši i inozemni klubovi više ne idu u Antalyju, nego da se spremaju kod nas, u Dalmaciji. Reprezentativni kamp bio bi im najbolja preporuka.

Najčitaniji članci