Obavijesti

Sport

Komentari 25

Dijamantne Hrvatice: Blanka slavila, Perković srušila rekord

Dijamantne Hrvatice: Blanka slavila, Perković srušila rekord
3

Na mitingu Dijamantne lige u Parizu Sandra Perković pobijedila je u bacanju diska s novim rekordom mitinga (68,48m), a Blanka Vlašić je slavila s preskočena 2 metra

VIDEO

Sandra Perković nastavila je sa stopostotnim nastupima u ovogodišnjoj Dijamantnoj ligi, ali na vrlo dramatičan način. Na mitingu održanom na Stade de Franceu u Parizu svjetska i olimpijska pobjednica slavila je s hicem od 68,48 metara, što je ujedno i novi rekord mitinga.

Hrvatska bacačica diska dugo je vremena boravila daleko od prve tri pozicije i sav je rizik ostavila za zadnji pokušaj. No ruka tada nije zakazala.

Sjajnim je hicem u zadnjoj seriji Perković za gotovo tri metra popravila dosadašnji rekord pariškog mitinga i osigurala prvo mjesto u poretku discipline prije drugog dijela sezone.

- Ako sve ove cure imaju sjajan dan, a ja loš dan, onda me mogu pobijediti. Voljela bih kada bi me češće ovako pritiskale. Svoj najbolji rezultat bacila sam u Šangaju jer sam morala da bih pobijedila - rekla je Sandra.

Drugo mjesto zauzela je Australka Dani Samuels s hicem od 67,40 metara, a treća je bila Amerikanka Gia Lewis-Smallwood (65,59m).

Blanka pobijedila, Šimić treća

Nakon dominantne Sandre Perković na red su došle druge dvije naše atletske dive, Blanka Vlašić i Ana Šimić. I zaključile prekrasan hrvatski dan u Parizu.

Pobijedila je Blanka Vlašić sa svojim najboljim rezultatom ove sezone. Preskočila je Splićanka letvicu postavljenu na dva metra iz prvog pokušaja i krenula na 2.02. Rušila je letvicu tri puta, no rušila ju je i Marija Kučina, a kako je Blanka pobjedničku visinu preskočila iz prve, a Ruskinja tek iz trećeg pokušaja, Blanka je uzela pariški 'dijamant'. Prije toga rušila je Blanka letvicu samo jednom, na 198 cm.

- Nikad nisam bila ozlijeđena ovako dugo tako da ne znam je li ovo normalno ili ne. Moram biti strpljiva i ići miting po miting. Fizički se osjećam sjajno, no moja tehnika još nije najbolja. Moram polako prolaziti kroz sezonu iako ne skačem na 205 ili postavljam letvicu na visinu svjetskog rekorda - rekla je rasplesana Blanka nakon pobjede.

Dan je uljepšala i do danas vodeća visašica u Dijamantnoj ligi, Ana Šimić. Zagrepčanka je preskočila 194 te zauzela treće mjesto u Parizu. Dvije Hrvatice te Ruskinja Kučina sada dijele prvo mjesto u poretku najboljih visašica Dijamantne lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju