Obavijesti

Sport

Komentari 343

Lijepa naša u Londonu: Imamo novu olimpijsku pobjednicu!

Lijepa naša u Londonu: Imamo novu olimpijsku pobjednicu!
14

Sandra Perković osvojila je zlatnu medalju na svojim prvim olimpijskim igrama. Disk je bacila nevjerojatnih 69,11 metara te uvjerljivo osvojila zlatno odličje u Londonu...

VIDEO

Ma idemo po tu medalju!, rekla je Sandra Perković uoči finala diska.

I kako je samo suvereno otišla po tu medalju! Sandra Perković osvojila je zlato na prvim olimpijskim igrama na kojima je nastupila. Pomela je 22-godišnja Sandra konkurenciju hicem od 69,11 metara srušivši hrvatski rekord. 

Prvo je to hrvatsko zlato na olimpijskim igrama od Atene 2004. godine i rukometaša, a ujedno i druga medalja na Olimpijskim igrama u Londonu nakon srebra četverca na pariće.

Sandra je krenula malo slabije s hicem od 64,58 metara. No onda je uslijedio hitac od 68,11 i potom "zlatni hitac" od 69,11 koji joj je donio zlatnu olimpijsku medalju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lakoćom je Sandra prošla kvalifikacije, ove je sezone obranila naslov na Europskom prvenstvu, osvojila je Dijamantnu ligu i uzela prvo olimpijsko zlato u karijeri.

Četvrto zlato za Hrvatsku od samostalnosti

Sandra je osvojila 19. olimpijsku medalju za Hrvatsku od samostalnosti i ukupno četvrtu zlatnu. Prije nje dvaput su na krovu svijeta bili rukometaši (Atlatna '96. i Atena 2004.) te jednom dizač utega Nikolaj Pešalov u Sydneyu 2000. godine.

OI, atletika, bacanje diska (žene):

1. Sandra Perković (Hrv) 69,11

2. Darja Piščalnikova (Rus) 67,56

3. Yanfeng Li (Kin) 67,22

LIVE

<<< Šesti hitac: Reda radi Sandra će baciti i šesti put, ali to nije bitno jer ona je nova olimpijska pobjednica! Osvojila je zlato na prvim olimpijskim igrama na kojima je nastupila. Slave hrvatski sportaši na tribinama, slave navijači u Hrvatskoj, bravo Sandra!

<<< Gotovo je! Sandra Perković je olimpijska pobjednica!

<<< Peti hitac: Sandra je u pretposljednjem hicu bacila 66.96. No i dalje uvjerljivo vodi s hicem 69.11 uoči posljednje šeste serije. 

<<< Četvrti hitac: Sandra je iz četvrtog pokušaja prestupila. Nije to bio dobar hitac i namjerno je Sandra prestupila. No i dalje uvjerljivo vodi.

<<< Sandra je i dalje uvjerljivo prva. Medalja je blizu, samo je pitanje kojega sjaja...

<<< Treći hitac: Sandra Perković baca disk na nevjerojatnih 69.11 metara! Novi hrvatski rekord i potvrda prvog mjesta za sjajnu Sandru. Je li ovo hitac za zlatnu medalju! Vrlo bi lako mogao biti. No još su tri serije do kraja.

<<< Drugi hitac: Sandra je bacila čak 68.11 i prva je!

<<< Kubanka Barrios također je preskočila Sandru koja je peta.

<<< Prva je Li Yanfeng s nevjerojatnih 67.22. Sandra je pala na 4. mjesto.

<<< Prvi hitac: Sandra je bacila na 64.58 i trenutno je treća!

<<< Sandra Perković bacat će 10. po redu.

<<< Počelo je finale diska u kojem očekujemo nastup Sandre Perković.

Najava finala u bacanju diska

Sandra Perković u kvalifikacijama je bacila disk 65,74 metra. Lakoćom je prošla u finale bacivši normu iz prve. Ima 22 godine i ovo su joj prve olimpijske igre. Ne opterećuje se zlatom i najavama da je favoritkinja.

- Bit će ovo vatreno finale. To je sigurno, Ma, idemo po tu medalju! Bilo bi sjajno ovakvu sezonu zaokružiti olimpijskim zlatom - rekla je Sandra i najavila finale koje je na rasporedu od 20,30.

Sandra je obranila naslov na Europskom prvenstvu, osvojila je Dijamantnu ligu i olimpijska medalja bilo kakvog sjaja bila bi sjajan završetak ove sezone. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 343
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića