Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
57 komentara

'Sara će srušiti svjetski rekord, ne znate kakav dijamant imate'

Andrej Hajnšek sa Sarom Kolak radi dvije godine, Sara je živjela s njegovom obitelji u Sloveniji, a trener kaže kako je uvjeren da će hrvatska atletičarka jednog dana srušiti svjetski rekord

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
57 komentara

Slovenski trener Andrej Hajnšek Sarin je, kako sama kaže, drugi otac. S novom olimpijskom pobjednicom u bacanju koplja radi tek dvije godine, a Sara je čak i živjela s Hajnšekovom obitelji. Odmah nakon finala Kolak je otrčala do Hajnšeka i jasno svima pokazala tko mora uzeti dio zasluga za povijesno zlato. No Hajnšek kaže da za njega ovo nije nikakvo iznenađenje.

- Vi Hrvati i ne znate kakav dijamant imate. Ja sam znao da će baciti u finalu 66 metara, ona je stvarno cura za velike stvari. Objektivno treba nam još dvije godine da dođe na tehničku razinu koju ja želim. A prije dvije godine i nesretne operacije ramena bila je 40 posto jača, otad je smršavila 11 kilograma - priča Hajnšek.

Sara je osvojila olimpijsko zlato, no Sara je osvojila i srca navijača svojim fantastičnim karakterom.

- Ona je pozitivac, veliki radnik i vrlo posebna osoba koja je prije mene promijenila čak pet trenera, a ja se s njom u dvije godine ama baš nijednom nisam posvađao - priča Hajnšek te dodaje da su pred njom velike stvari.

- Kladio bih se da će Sara jednog dana srušiti svjetski rekord.

A taj svjetski rekord iznosi 72,28 i drži ga Barbora Špotakova koja je u Riju bila treća sa 64,80.

- Pa ona i nije tako veliko iznenađenje, jer je bila treća na prvenstvu Europe. Mlada je i nema što izgubiti. Nije baš visoka pa predviđam da će njeni domet biti 67 ili 68 metara - priča Špotakova.

Anketa: Je li ovo najveća hrvatska senzacija u povijesti OI?

 

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Message