Obavijesti

Sport

Komentari 32

Šarić će tužiti vlastite roditelje kako bi mogao otići iz Zagreba

Šarić će tužiti vlastite roditelje kako bi mogao otići iz Zagreba
1

Dario je u pravu, za njega smo potpisali ugovor. Po pričama tu nije bio Centar za socijalnu skrb stoga ugovor može biti i nevažeći, rekao je Darijev otac Predrag Šarić

VIDEO

Sapunica oko budućnosti najveće hrvatske košarkaške nade Darija Šarića poprimila je novu dimenziju. U trenutku iščekivanja odluke Fibine arbitraže o sporu Šarića i KK Zagreba, 18-godišnji košarkaš odlučio je rješenje svojih problema pronaći tako što će tužiti - vlastite roditelje!

Šarić, koji je potpisao petogodišnji ugovor s Bilbao Basketom, a vrijeme provodi na pripremama s KK Splitom na posudbi, sa svojom obitelji pronašao je rupu u zakonu, koja će mu pomoću u odlasku iz Zagreba.

- Našli smo rupu u zakonu u kojem su moj ugovor trebali potpisati roditelji, ali i Centar za socijalnu skrb - rekao je Dario.

Dok su potpis na ugovor dali majka i otac, treći potpis je izostao jer je istu stvar trebao učiniti Centar za socijalnu skrb zato što je Dario u tom trenutku imao 15 godina. S obzirom na ovakvu situaciju ugovor Šarića za Zagrebom trebao bi biti nevaljajući jer je sklapanje ugovora maloljetnika s klubom nemoguće bez potpisa Centra za socijalnu skrb.

Cijelu situaciju pobliže je objasnio Darijev otac, Predrag Šarić u razgovoru za HTV-ov Dnevnik 3. Stariji Šarić tvrdi da nije bio svjestan propusta pri potpisivanju ugovora.

- Nisam znao za te probleme koji mogu nastati. Htio sam ostati u Zagrebu s Darijom najmanje pet, a potpisali smo ugovor na osam godina, s tim da imamo pravo nakon tih pet godina otići iz Zagreba. Ništa nije sporno da je u Darija uložen određen novac, to se zna. Ta priča je trebala biti najmanje 5 godina. Normalno je da Zagreb jednog dana dobije odštetu. Kao otac sam morao staviti potpis jer je imao 15 godina - rekao je Predrag Šarić i dodao:

- Dario je uzeo odvjetnike, upoznati su s tom situacijom. U pravu je, za njega smo potpisali ugovor. Tu nije bio Centar za socijalnu skrb stoga ugovor može biti valjan ili nevaljan.

Postavilo se pitanje oko iznosa Darijeva transfer u Zagreb navodno teškog milijun eura.

- Ne vrti se uopće oko novca. Kao obitelj smo dobro situirani. U Split ide igrati samo za hranu i spavanje. Split je blokiran, a tamo ne može ništa dobiti. Živjet će na teret tate i mame. Može li netko dati milijun eura za Darija, koji nije dvije godine igrao na jednom nivou koji su mu obećali u klubu - upitao se Darijev otac.

Šarića je razočarao Tomislav Karamarko, koji je tada bio čelni čovjek KK Zagreba.

- Problem je što sam samo njemu vjerovao. U tri godine nije mi se nijednom javio. Dario, obitelj i ja smo izigrani. Kod nas je sve moguće pa i da najbolji junior svijeta trune - izjavio je Šarić i zaključio:

- Dario ima ugovor s Bilbaom, ali godinu dana će ostati u Hrvatskoj, u Splitu zbog škole.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu