Obavijesti

Sport

Komentari 2

Šaškin & Bitterman: Uh, spasili smo Francuze, bili su zakopani!

Šaškin & Bitterman: Uh, spasili smo Francuze, bili su zakopani!
2

Hrvatska posada na reliju Dakar 2019. u bespućima Perua naišla je na Francuze koji su bili zakopani u pijesku, spasila im živote, te ih odšlepala do točke tankiranja. Svaka čast!

VIDEO

Bila je to puka sreća, u bespućima Perua pronaći nekoga kome u tim trenucima možete pomoći, priča Saša Bitterman, dio hrvatske posade na Reliju Dakar 2019. godine.

Hrvatska posada Daniel Šaškin - Saša Bitterman ovogodišnji je reli Dakar 2019. završila na 38. mjestu, što je bio i više nego dobar rezultat. No Šaškin i Bitterman oduševili su u Peruu spasivši konkurente, francusku posadu (Goguet - Gilson) koja se našla bez goriva, zakopana u pijesku.

- U tim trenucima ne dvojite, bez obzira na to koliko to utjecalo na vaš plasman, samo želite pomoći ljudima - nastavlja svoju priču Bitterman.

Šaškin i Bitterman su šlepali Francuze kroz pustinju i doveli ih do točke tankiranja. Također, naši su sportaši pomogli i drugoj francuskoj posadi (Pitavy - Colombet) kojoj su u Peruu dali svoje rezervne dijelove i tako im omogućili nastavak natjecanja.

- Reli Dakar je nevjerojatno teška utrka, traje dva tjedna, a vozite se kroz pijesak i svakakve kamenjare. Mi smo bili jedina hrvatska posada, imali smo vjerojatno i najmanji budžet, a borili smo se u klasi bagija i za 3. mjesto - poručuje Daniel Šaškin pa dodaje:

- Mučili smo se s brojnim kvarovima, raznim kaznama, a jednom smo se prevrnuli i slomili antenu, pa imali i neispravnu navigaciju.

Daniel Šaškin napominje kako odlazak na takvu avanturu donosi i brojne izazove...

- Morate biti spremni na borbu sami sa sobom, pogotovo umorom i nespavanjem. Mi smo spavali 3-4 sata u prosjeku, ali bilo je dana kad smo se čak pošteno najeli i naspavali, ha, ha.

A kakvi su planovi dvojca Šaškin - Bitterman za budućnost?

- Preskačemo 2020., ali se već spremamo za Reli Dakar 2021. godine. Vozilo za tu utrku pripremamo u Hrvatskoj, ne želimo više imati ‘mačka u vreći’ - zaključio je Saša Bitterman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu