Sport

Komentari 117

Sastav za Maltu: Tko večeras može biti Dalićev Vugrinec?

Sastav za Maltu: Tko večeras može biti Dalićev Vugrinec?

Izbornik je najavio najjači sastav i Modrića u prvih 11. Što znači da ostaju sporne dvije pozicije, ali i ona golmanska. Je li došlo vrijeme da Ivo Grbić debitira?

Dvadeset i tri godine kasnije priča ide ovako: Ćiro je već od 20. minute nervozno šetao ispred klupe i pogledavao prema njoj. Na poluvremenu je Hrvatska gubila na Malti 1-0, a nakon sat vremena bilo je 1-1 i Blažević je pozvao:

- Vuga, ti si seljački igrač, za seljačke utakmice, ulazi!

I Davor Vugrinec u svojoj drugoj utakmici za reprezentaciju uvaljao je Maltežanima dva gola za preokret i pobjedu 4-1 u Valletti.

- Kad god me vidi, spomene tu utakmicu. Možda bi ga smijenili da nismo dobili. Igrali su Boban, Šuker, Asanović..., a ja sam ga spasio od otkaza - sjetio se Vugrinec za SN te utakmice iz 1998. i kvalifikacija za Euro 2000.

Zato Ćiro i apelira:

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice s Francuskom u Ligi nacija

- Ruse ćemo zgaziti, ali pobijedite Maltu! Ja sam imao vrlo loša iskustva s njima, znam da su u stanju iznenaditi svakoga tko ih podcjenjuje.

A tko će biti Dalićev Vuga? Ili Herjavec, kako ga je Ćiro zvao, jer je iz Varaždina, po pokojnom Anđelku Herjavcu, tvorcu europskog Varteksa.

Ako krenu svi najbolji, a takve su izbornikove najave iz Vallette, tko je na klupi 'igrač za seljačke utakmice'? Ili, ljepše rečeno, igrač koji se mora dokazati u reprezentaciji, a zna rješavati susrete protiv malih ili lošijih momčadi. Livaja? Čolak? Oršić? S kim će uopće Dalić napasti Maltežane?

Split:  Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovenija

Nagađanja je puno, i igrači će doznati prvu postavu uoči utakmice, ali u obrani bi trebali biti Juranović, Lovren, Gvardiol i Sosa, u veznom redu Modrić i Brozović, a lijevo krilo Perišić.

Osijek ugostio Lokomotivu u 36. kolu HT Prve lige

Dalić ovaj put na izravno pitanje o golmanu nije rekao da će braniti Livaković, što znači da bi doista šansu mogao dobiti Ivo Grbić.

I ostaju dvojbe koje su obilježile ove cijele kvalifikacije: tko na desno krilo i tko u vrh napada?

Pašalić će vjerojatno zauzeti Kovačićevo mjesto u sredini, a u tom slučaju na desno krilo će Vlašić ili Ivanušec. A Kramarić u vrh napada. No, opcija je i Petković ili Livaja u napad, a Kramarić na desno krilo.

Dok šansu čekaju Livaja, Čolak, Oršić, Majer, Sučić, Barišić, Vida, Ćaleta Car, Stanišić, Pongračić, Jakić i Sluga

Najčitaniji članci