Obavijesti

Sport

Komentari 19

Savršeni Mandalinić s 10/10 odveo Zagreb u 1/8 finala LP!

Savršeni Mandalinić s 10/10 odveo Zagreb u 1/8 finala LP!
5

Zagrebaši su i drugi put ove sezone minimalno pobijedili Celje Pivovarnu Laško u Ligi prvaka. U Areni Zagreb slavili su 24-23 i kolo prije kraja osigurali plasman u osminu finala...

VIDEO

Rukometaši PPD Zagreba pobijedili su Celje Pivovarnu Laško 24-23 u vrlo dobro ispunjenoj zagrebačkoj Areni u pretposljednjem, 13. kolu skupine A Lige prvaka i potvrdili peto mjesto u skupini, time i plasman u osminu finala.

Fenomenalan učinak u dresu zagrebaša imao je Stipe Mandalinić s deset golova iz deset pokušaja. Četiri gola zabio je Luka Raković, a tri Luka Šebetić. Filip Ivić imao je osam, a Ivan Stevanović pet obrana, među kojima je najvažnija bila ona u posljednjem napadu kad je Luka Žvižej pucao za izjednačenje. Kod poraženih je najefikasniji bio Žiga Mlakar sa sedam golova.

Slovenski prvak otvorio je utakmicu vodstvom 2-0, ali brzo se domaćin vratio i poveo 3-2, potom i 4-3 pa je stalno lovio zaostatak od jednog gola. Na poluvremenu je bilo 9-8 za Celjane, a početkom nastavka imali su 10-8 i 12-10. A onda se Zagreb pokrenuo.

Sredinom drugoga poluvremena golovima Kontreca i raspoloženog Mandalinića "plinari" su serijom4-1 odjurili na 21-18, potom i na najvećih +4 (23-19). Vujovićeva momčad opustila se u završnici pa su gosti u samoj završnici smanjili na gol zaostatka i, nakon brzopleto izgubljene lopte domaćih, imali i šansu za remi. Stevanović je, međutim, zaključao gol.

U ranijim subotnjim dvobojima PSG je slavio kod Wisle Plock 27-22 i sačuvao prvo mjesto u skupini, a do drugoga je došao Veszprém nakon slavlja kod Flensburga 29-28. U posljednjem kolu Zagreb rasterećen gostuje kod Kiela (3. ožujka), Veszprém dočekuje Wislu, Celje kod kuće igra protiv Bešiktaša (5. ožujka), a PSG u Parizu dočekuje Flensburg 6. ožujka.

U osmini finala, koje je na rasporedu 16.-20. ožujka (prve utakmice) i 23.-27. ožujka (uzvrati) PPD će kao petoplasirani iz skupine A igrati protiv četvrtoplasirane momčadi skupine B. Sada tu poziciju drži Pick Szeged, ali moguće je da na kraju to bude i skopski Vardar, njemački Rhein-Neckar Löwen ili poljski Vive Targi Kielce.

Vujović: Najrealniji bi bio bod

- Mogu pretpostaviti kako se osjeća moj koelga Branko Tamšej koji je imao željeni rezultat sa zadnjim šutem Žvižeja s krila. Čudna utakmica, puno nervoze, jako važna utakmica za obje momčadi. Niti Celje niti Zagreb nisu igrali na nivou kao u prethodnim utakmicama. Puno obrata, puno sudačkih pogrešaka - rekao je Veselin Vujović nakon utakmice i dodao:

- Imali smo nekoliko situacija za prelomiti utakmicu, ali što naše pogreške i loša koncentracija, što sjajne obrane golmana celja doveli su ih u mogućnost da u zadnjem napadu dođu do boda, što bi možda bilo najrealnije. No dogodilo se da Stevanović sjajno brani, bio je na razini kao na EP-u.

- Celje načinom igre zaslužuje bolji plasman, želim im puno sreće u zadnjem kolu i u domaćem prvenstvu i više sreće iduće godine jer oni su ozbiljna, prava, europska momčad. Danas nisu imali sreće, ali to je sport - zaključio je Vujović.

Stevanović: Žao mi je Celja, zaslužili su prolazak

Ivan Stevanović također je suosjećao sa Slovencima.

 Čestitao bih Celju na jako dobroj utakmici. Mi smo se jako dobro pripremili, znali smo točno što rade, ali oni su jako dobro tehnički potkovani, jako brzi, mogla se očekivati jako teška utakmica.

- U prvom poluvremenu su igrali sporo za njih, s malo golova, mislim da smo mi dosta dobro stajali u obrani. Na momente smo griješili, ali to je normalno u ovakvoj utakmici. U drugom poluvremenu smo i mi i oni igrali brzo, na kraju je rezultat, mislim, realan. Mogli smo i mi u zadnjih nekoliko minuta bolje okončati tu utakmicu, Celja mi je žao, bliski su nam susjedi, i oni su sigurno zaslužili prolazak.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani