Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
14 komentara

Schumacher mlađi: Otac mi je idol, utrkujem se zbog njega...

Uvijek sam želio da me uspoređuju s najboljima, a moj otac je najbolji. On je moj idol i presretan sam što me uspoređuju upravo s njim. Mnogi svjetski prvaci se uspoređuju s mojim ocem, rekao je Mick Schumacher

Foto: Instagram
14 komentara

Jabuka ne pada daleko od stabla!

Mick Schumacher (19) mladi je karting vozač kojem je san nastupiti u Formuli 1. Mick je sin proslavljenog njemačkog vozača Michaela Schumachera, a i on je, kao i njegova cijela obitelj, skriven od očiju javnosti. Na tome inzistira Schumacherova žena Corinna koja ne želi da se o teškom zdravstvenom stanju supruga išta zna.

Podsjetimo, pet je godina prošlo od teške nesreće Michaela Schumachera. Legendarni pilot  Formule 1 i sedmerostruki svjetski prvak se teško ozlijedio glavu u prosincu 2013. godine. Glavom je udario o stijenu tijekom skijanja u Alpama, a informacije o njegovom stanju su jako šture.

'Otac me uveo u svijet utrkivanja'

Ipak, za njemački RTL Mick je otkrio nekoliko detalja vezanih uz suživot s ocem.

- Prekrasan je osjećaj vidjeti svu ovu potporu koju uživam - počeo je Mick koji se okitio naslov europskog prvaka u Formuli 3.

- Otac me svojevremeno pitao želim li se ovim sportom baviti profesionalno, ili onako, iz hobija. Naravno da sam mu rekao da se time želim baviti profesionalno - rekao je mladi Mick.

Micku gode usporedbe s ocem.

- Uvijek sam želio da me uspoređuju s najboljima, a moj otac je najbolji. On je moj idol i presretan sam što me uspoređuju upravo s njim. Mnogi svjetski prvaci se uspoređuju s mojim ocem - rekao je Mick.

'Micku je teško zbog oca'

Informacije o Schumacherovima nedavno je podijelio Nicklas Nielsen, vozač karting momčadi Ralpha Schumachera i Mickov prijatelj.

- Mick ne govori da je tužan zbog oca, ali ponekad zna reći kako mu zna biti teško. Poznajem ga jako dobro, tih je i miran dečko, ali otvoren i rado sa svima popriča. O situaciji sa ocem ne govori često - rekao je Nicklas Nielsen za danske novine BT.

- Ponekad znam kartati sa Ralfom Schumacherom i članovima momčadi, ali nitko ne priča o Michaelovoj nesreći - dodao je Nielsen.

Mick uspješno ide obiteljskim stopama, baš kao i  tata Michael prije 28 godina, osvojio je naslov u Formuli 3. Pitanje je trenutka kada će se okušati i u najjačoj konkurenciji...

O Schumacherovom pravom stanju se zna jako malo, sve je obavijeno velom tajne. Obitelj uspješno sve informacije drži u tajnosti i zapravo je lako moguće da se Schumi dobro oporavlja, kao što sada tvrdi i Nielsen.

Osim obitelji i ljudi koji se brinu za Michaela, jedini koji mu ima pristup je bivši šef u Ferrariju Jean Todt koji je nedavno izjavio:

- Vrijeme je da pustimo Michaela da živi u miru...

Kronologija nesreće: 

 • 29. prosinca 2013. - Sa sinom Mickom spuštao se po Combe de Saulireu ispod vrha Dent de Burgin u francuskim Alpama. Izašao je sa staze, zapeo za kamen koji ga je katapultirao deset metara u zrak. U padu je glavom udario u kamen. 
 • 29. prosinca 2013. - Istog dana prebačen je u bolnicu Moutiers, pa poslije i u onu u Grenobleu, specijaliziranu za ozljede glave. 
 • 29. prosinca 2013. - Stavljen je u komu kako bi se spriječilo otjecanje mozga. 
 • Kraj siječnja 2014. - Liječnici su objavili početak buđenja iz kome.
 • 4. travnja 2014. - Sabine Kehm javlja da se Schumi na trenutke budi i da je pri svijesti.
 • Sredina lipnja 2014. - Prebačen je s intenzivne njege na rehabilitacijski odjel. 
 • 16. lipnja 2014. - Schumacher je pri svijesti napustio bolnicu u Grenobleu i preselio u Sveučilišnu bolnicu u Lausannei. 
 • 9. rujna 2014. - Napustio Lausanneu i preselio u svoj dom u Glandu u Švicarskoj, prilagođen za što lakši oporavak. 
 • Studeni 2014. - Izvori javljaju da je Schumacher paraliziran, u kolicima i da ne može govoriti.
 • Prosinac 2014. - Izvori javljaju da je Schumacher sve bolje te da je počeo prepoznavati članove obitelji i prijatelje. I dalje ne može govoriti i u kolicima je.
 • Siječanj 2015. - Pojavila se informacija da je Michael prepoznao lica svoje djece, obitelj je demantirala te navode.
 • Ožujak 2015. - Schumacherova žena prodala je privatni avion i luksuznu kuću, troškovi liječenja penju se na 14 milijuna eura.
 • Rujan  2015. - Svjetski mediji objavili su da je Schumacher izgubio 40 posto tjelesne težine i da ima oko 40 kilograma, obitelj je to demantirala.
 • Prosinac 2015. - Objavljeno je da Schumacher može hodati, obitelj je šokirana lažima koji se šire o njemu i odmah je to demantirala. 
 • Srpanj 2016. - Stanje je jako teško, više detalja ne smijem otkriti, rekla je glasnogovornica Michaela Schumachera.
 • Rujan 2016. - Obitelj je tužila njemački magazin koji je napisao da Michael može hodati.
 • Rujan 2017. - Pojavila se informacija da će Schumacher uskoro na operaciju u SAD. To je također demantirano.
 • Prosinac 2017. - Još se nije predao, bori se, rekao je Jean Todt, Schumijev bivši šef u Ferrariju.
 • Ožujak 2018. - Njegovo stanje ne može se bitno popraviti, rekao je neurokirurg Colin Shieff, koji nije liječio Schumachera, ali na temelju svog iskustva procijenio je kako se u ovakvim slučajevima pomaci gotovo nikad ne događaju.
 • Kolovoz 2018. - Pojavila se vijest da je Michaelova supruga Corinna kupila veliko imanje na Mallorci za 30 milijuna eura čiji je bivši vlasnik predsjednik Reala Florentino Perez i da će tamo preseliti Michaela.
 • Studeni 2018. - U javnosti se pojavilo pismo Corinne Schumacher njemačkom glazbeniku Saschi Herchenbachu, a u njemu je napisala kako je "Michael veliki borac i neće se prestati boriti"
Naši partneri pišu
Message