Sport

Komentari 138

Šebalj: Ogier je kriv, a ne znam kada se dogodilo da vozač utrke sam skrivi prometnu nesreću

Šebalj: Ogier je kriv, a ne znam kada se dogodilo da vozač utrke sam skrivi prometnu nesreću

Između brzinskih ispita moramo se voziti u otvorenom prometu, najnormalnije, po lokalnim pravilima. Tu se dogodila nesreća jer trkaći auto ima jako loše mrtve kuteve, objasnio je Šebalj

Francuski reli vozač Sebastien Ogier uzrokovao je prometnu nesreću uoči zadnjeg dana WRC Croatia Rally natjecanja, a zbog toga, kao i prolaska kroz crveno, policija ga je kaznila s osam tisuća kuna te šestomjesečnom zabranom upravljanja vozila u Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO: Ogierova nesreća

Uz policiju, kaznila ga je i Međunarodna automobilistička federacija (FIA), koja ga je zbog ta dva prekršaja ukupno kaznila sa 7000 eura, kao i uvjetnom suspenzijom u trajanju od jedne utrke.

Ogier se na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik naglo prestrojio u desnu traku bez da je to signalizirao, a potom se vozač BMW-a zabio u njega i odletio s ceste. Nakon toga, u javnost je izašla snimka na kojoj Ogier daje gas dok ispred njega stoji policijski službenik. 

Cijelu je situaciju za HRT komentirao hrvatski automobilistički stručnjak Juraj Šebalj:

- Između brzinskih ispita moramo se voziti u otvorenom prometu, najnormalnije, po lokalnim pravilima. Tu se dogodila nesreća jer trkaći auto ima jako loše mrtve kuteve i ne znam što je Ogier točno htio napraviti, ali ono što sam ja uspio vidjeti, a policija će reći što se zaista dogodilo, on je stisnuo kočnicu i htio ići na autobusnu stanicu, da li nešto prišarafiti, provjeriti pritisak u gumama, ne znam točno. Uglavnom ja mislim da je Ogier kriv - rekao je Šebalj i nastavio:

- Međutim, on se tu s policajcem zakačio malo i policajac ga nije pustio da ide na brzinski ispit. Gledajte, policajac ima svoju direktivu i nije ga pustio. Budući da organizator ima police osiguranja svih natjecatelja, vjerujem da će se organizatori i policija dogovoriti. Ne znam kada se dogodilo u Hrvatskoj ili vani da je vozač utrke sam kriv - zaključio je Šebalj za HRT.

Nakon utrke oglasio se i Ogier. Rekao je da je cijela situacija bila nesporazum prouzrokovan time što policijski službenici ne znaju engleski:

- Htio bih se ispričati i razjasniti jutrašnji incident. Suprotno onome što se da zaključiti s nekih snimki, mi smo se zaustavili i pričali s policijom nakon incidenta. Prvo smo se uvjerili da je drugi vozač neozlijeđen te objasnili sve policiji i dali im sve potrebne dokumente. Nažalost, zbog nepoznavanja jezika došlo je do velikog nesporazuma. Sad kad je sve razjašnjeno, svi smo zajedno i sretni smo što se nitko nije ozlijedio - rekao je na Instagramu.

Najčitaniji članci