Obavijesti

Sport

Komentari 3

Sedam praznih mjesta u osmini finala: Kaos u Modrićevoj grupi

Sedam praznih mjesta u osmini finala: Kaos u Modrićevoj grupi

Devet klubova osiguralo je nastup u osmini finala Lige prvaka ove sezone, a za još sedam mjesta u zadnjem kolu će se boriti 13 klubova - među njima su Real Madrid i Inter

VIDEO

Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja po skupinama nogometne devet klubova je osiguralo plasman u osminu finala, dok ćemo preostalih sedam putnika doznati ovoga tjedna.

Europsku sezonu u elitnom natjecanju "Starog kontinenta" sigurno nastavljaju Bayern München, Manchester City, Porto, Liverpool, Chelsea, Sevilla, Borussia Dortmund, Barcelona i Juventus.

Za preostalih sedam mjesta bori se 13 klubova - Atletico Madrid, RB Salzburg, Borussia Mönchengladbach, Šahtar, Real Madrid, Inter, Atalanta, Ajax, Lazio, Club Brugge, Manchester United, Paris Saint-Germain i RB Leipzig.

Poznato je i kako za četiri kluba (Midtjylland, Rennes, Zenit, Istanbul Basaksehir) ovoga tjedna završava europska priča jer su sigurno posljednji u svojim skupinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO: Lovren je slavio prošle sezone

Pokretanje videa...

Lovren slavi Ligu prvaka 01:14

Europski prvak Bayern je osigurao ne samo prolaz, već i prvo mjesto u skupini, dok je borba za broj dva još uvijek otvorena. Tko će uz Bavarce dalje, u direktnom sudaru će odlučiti RB Salzburg i Atletico, a austrijskom prvaku igra samo pobjeda. Moskovski Lokomotiv, našeg Vedrana Ćorluke, još se nada čudu kako bi barem preselio u Europsku ligu. No za to Rusima treba pobjeda u Münchenu i barem bod Atletica u Salzburgu.

Champions League - Group B - Real Madrid v Inter Milan

Ovo je jedina skupina u kojoj sve četiri ekipe mogu proći dalje stoga nas očekuje spektakl u Madridu gdje se sastaju Real i Borussia i Milanu gdje će snage odmjeriti Inter i Šahtar. Kombinacija je mnogo, a dodajmo kako je u najtežoj poziciji Inter koji ne ovisi sam o sebi. "Nerazzurri" moraju pobijediti Šahtar i nadati se da utakmicu Madridu neće završiti neodlučeno.

Inter srušio Borussiju i ostao u igri za osminu finala! Osakaćeni Bayern zaustavio je Atletico...
Inter srušio Borussiju i ostao u igri za osminu finala! Osakaćeni Bayern zaustavio je Atletico...

Manchester City je osigurao prvo mjesto u skupini bez obzira na ishod zadnjeg kola jer ima tri boda više od Porta i bolji međusobni skor. Porto je sigurno drugi, a jedina nepoznanica je tko će u Europsku ligu. Olympiakos i Marseille su bodovno izjednačeni, no Grci su bolji u međusobnom omjeru. U zadnjem kolu sastaju se City i OM, te Olympiakos i Porto.

Liverpool ide dalje kao pobjednik skupine, a Midtjylland je sigurno zadnji. Tko još ide u osminu finala, a tko seli u Europsku ligu u međusobnom će susretu u Amsterdamu odlučiti Ajax i Atalanta. Talijani su u prednosti jer imaju bod više, a spomenimo kako je prvi susret u Bergamu završio 2-2. U drugom susretu Midtjylland će na oproštaju od Europe ugostiti engleskog prvaka.

Kako je Kova nadigrao Raketu
Kako je Kova nadigrao Raketu
Champions League - Group E - Sevilla v Chelsea

Skupina u kojoj je sve jasno. Chelsea je sigurno prvi, dalje i de i Sevilla, dok Krasnodar seli u Europsku ligu. Za Rennes je priča gotova. U susretima posljednjeg kola sastaju se Chelsea i Krasnodar, te Rennes i Sevilla. 

Borussia je osigurala prolaz, ali ne i prvo mjesto, a jedinicu može potvrditi pobjedom u St Peterburgu protiv otpisanog Zenita. Za drugo mjesto koje vodi u osminu finala u Rimu će igrati Lazio i Club Brugge. Talijani imaju dva boda više i remi im je dovoljan. Lazio može i do prve pozicije i to pobjedom na Olimpicu, dok u drugom susretu Zenit mora osvojiti barem bod protiv Dortmunda.

Barca i Juve su prošli, a u međusobnom susretu na Camp Nou će igrati za 'jedinicu'. Barca je u velikoj prednosti, ima tri boda više, a u prvom susretu u Torinu je slavila sa 2-0. Dynamo i Ferencvaroš će u Kijevu igrati za Europsku ligu. Oba kluba imaju po jedan bod osvojen u međusobnom susretu u Budimpešti koji je završio 2-2. 

Olmo zabio u golijadi Leipziga u Istanbulu, Rusi slomili Rennes
Olmo zabio u golijadi Leipziga u Istanbulu, Rusi slomili Rennes

U ovoj grupi još nitko nije osigurao prolaz, a tri su kandidata za dva mjesta. Manchester United, Leipzig i PSG su bodovno izjednačeni, no Parižani imaju najlakši posao, kod kuće će igrati protiv  Istanbul Basaksehira koji je sigurno zadnji. PSG pobjedom osvaja prvo mjesto u skupini, a zanimljivo može proći dalje i s porazom, ali tada dvoboj RB Leipziga i Manchester Uniteda ne smije završiti remijem. "Crvenim vragovima" je za prolaz dovoljan i bod jer su u prvom susretu deklasirali njemački sastav sa 5-0.

Champions League - Group H - Istanbul Basaksehir F.K. v RB Leipzig
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu