Obavijesti

Sport

Komentari 8

Sedam prvoligaša kod Keka u Deželi, doma ostaje samo Inter

Sedam prvoligaša kod Keka u Deželi,  doma ostaje samo Inter
1

Zaprešićani će se za novu sezonu pripremati u Sv. Martinu na Muri, Bartolović vodi Cibaliju u Bosnu i Hercegovinu, u Rudešu tek planiraju gdje će na pripreme, a svi ostali će u Sloveniju

VIDEO

Superkupa nema jer Rijeka u svojim rukama drži oba trofeja, a i europske utakmice ove su sezone na rasporedu nešto kasnije, pa će Dinamo posljednji krenuti u pripreme za novu sezonu - 21. lipnja. U tom će trenutku Osječani, koji su krenuli prvi, odrađivati 13. dan svojih priprema.

Ivajlo Petev je, dakle, dobio novu šansu, a konture nekog novog Dinama pokušat će iscrtati u Moravskim Toplicama, gdje će njegova momčad provesti više od dva tjedna.

Nekih 270 kilometara dalje, na Kranjskoj gori, još bolju Rijeku gradit će Matjaž Kek, a u Sloveniju će i Hajduk, Osijek, Lokomotiva, Istra te Slaven Belupo. Prema Sloveniji se neće zaputiti samo Inter, koji će najvažniji dio svojih priprema odraditi u Hrvatskoj, u Svetom Martinu na Muri, dok su u Cibaliji za svoju bazu izabrali Bosnu i Hercegovinu, odnosno Kupres. I ostao je Rudeš, u kojem još ni sami ne znaju gdje će i što će.

Alaves, šalji nam i igrače!

Naime, nakon što su se rastali s Igorom Bišćanom, a zatim se s Alavesom uspjeli dogovoriti da na klupu debitanta u najvišem rangu sjedne Španjolac Inaki Alonso, više nije ostalo dovoljno vremena da smisle plan priprema.

Tim su se “detaljem” odlučili pozabaviti tek u srijedu, pa je raspored njihovih priprema sve do jučer bio velika nepoznanica. Ne zna se još ni tko će sve pojačati momčad kojoj bez dvojbi trebaju ozbiljna pojačanja, i tu se čeka reakcija Alavesa, koji je najavio da će poslati na posudbu pet ili šest igrača. Dotad, sve je u magli.

Na pojačanjima je prvi počeo raditi Osijek, dovođenjem dvojice igrača Lokomotive (Bočkaj i Grezda), jednog iz Zagreba (Mudražija) te jednog iz Rumunjske (Šorša). Trener Zoran Zekić proširio je kadar, dobio novu kvalitetu, a najave kažu i kako to nije sve, pojačanja bi trebalo biti još.

Hajduk je vratio Radoševića, doveo Pešića i Šehića pa traži lijevog beka, Slaven Belupo doveo je najboljeg igrača 2. HNL, Istra golmana iz SAD-a, Interu se iz Hajduka vratio Marko Ćosić... Novosti, konkretne i službene, ne dolaze praktički jedino iz Dinama i Rijeke. Čeka se dolazak Belupova Brazilca Hebera na Rujevicu, kao i nekoliko odlazaka, a trebat će i Petevu u Dinamu niz pojačanja.

Lokomotiva u Malmöu

Još nisu dokraja poznati planovi klubova o prijateljskim utakmicama, ali zna se da će Lokomotiva zbog jedne putovati čak u - Švedsku. Klub s Kajzerice gostovat će 27. lipnja kod švedskog prvaka Malmöa. Bit će to Šveđanima “generalna proba” uoči nastavka tamošnjeg prvenstva, u kojem je Malmö vodeći nakon 13 kola.

Nije se, eto, još ni slegnula cijela priča o riječkom naslovu prvaka, a već kreće sve ispočetka. HNL juri dalje...

Prvo domaći teren, pa u Kranjsku Goru

Matjaž Kek je svoje igrače okupio 12. lipnja i počeo raditi. Iako ni izbliza nema jasnu situaciju s kojim će igračima krenuti u novu sezonu. Prometno je na Rujevici, mnogi su u izlogu, no uskoro se očekuju i dolasci. Dobar dio priprema Rijeka će obaviti u Kranjskoj gori, gdje se odlazi 19. lipnja.

Moravske toplice će im 16 dana biti dom

Dinamo ove sezone posljednji kreće s ljetnim pripremama. Ivajlo Petev će nakon dva dana u Zagrebu momčad odvesti u Sloveniju. Točnije, u Moravske Toplice, gdje će ‘modri’ biti čak 16 dana. Petev još ne zna s kakvim će kadrom u novu sezonu, zasad su otišli Machado i Goncalo, a s posudbe stiže Rahmani.

Prvi Hajdukov ispit je - Pušnikov Rudar

U Sloveniju ide i Hajduk. Trener Joan Carrillo u petak će okupiti igrače na Poljudu, trenirat će se i u Dugopolju. Od 26. lipnja bit će u Termama Maribor na Pohorju. U prvoj pripremnoj utakmici Joan Carrillo će se 29. lipnja okušati protiv bivšeg trenera Marijana Pušnika. Slovenac je na klupi Rudara iz Velenja.

Hajduk - Inter Zapresic

Osječani i treniraju i kupuju prije ostalih

Nakon što su se već 8. lipnja okupili u Gradskom vrtu, Osječani su se zaputili prema, naravno, Sloveniji. Zekić planove za novu sezonu u djelo provodi na Pohorju, i to jači za četiri nova igrača. Bočkaj, Grezda, Šorša i Mudražija mogli bi biti vrlo korisna nadopuna Zekićevu igračkom kadru.

Lokosi na Mrežnici, ali ništa bez Slovenije

Mario Tokić u ponedjeljak je započeo pripreme za novu sezonu, a već u utorak momčad se zaputila u Zvečaj na rijeci Mrežnici. No to ne znači da ‘lokosi’ neće u Sloveniju. Veći dio priprema odradit će na Pohorju. Otpisali su Josipa Ćorića, ostali bez Amira Rrahmanija, ali pomoći će već Dinamo s pojačanjima.

NK Lokomotiva - GNK Dinamo

Iz Istre za Sloveniju: Pula - Umag - Pohorje

Trener Istre 1961 Darko Raić-Sudar svoju je momčad okupio u Štinjanu 10. lipnja, a prvi dio priprema ‘zeleno-žuti’ će odraditi u Puli. Put ih zatim 18. lipnja odvodi na peterodnevni miniciklus u Umag, dok će se 28. lipnja zaputiti, jasno, u Sloveniju. Kao i većina hrvatskih prvoligaša - na Pohorje.

Tko zasluži, čeka ga deset dana na Rogli

Slaven Belupo u ponedjeljak je započeo s pripremama za novu sezonu. Prvi dio trenažnog procesa ‘farmacueti’ će odraditi u Koprivnici, pa se 24. lipnja sele na Roglu, gdje će boraviti deset dana. Od novih pojačanja zasad se izdvajaju Albanac Bruno Telushi te najbolji igrač 2. HNL Benjamin Tatar.

Kakvo inozemstvo, Inter će u Sv. Martin

Samir Toplak je igračima dao 16 dana odmora, pa u ponedjeljak okupio momčad. U Zaprešić su stigli Santini, Dalić, Tomičić, Rak, Fumić, vratio se Ćosić, pa bi ‘žuti’ mogli biti bolji nego proteklog proljeća. Inter će veći dio priprema odraditi u Zaprešiću, ali će tjedan dana boraviti i u Sv. Martinu na Muri.

Goran Stanzl/PIXSELL

Pravac Kupres! Bit će promjena i u Cibaliji

Igrači Cibalije su zbog kvalifikacija za popunu Prve HNL ‘u pogonu’ bili do 7. lipnja, a već u petak kreću pripreme za novu sezonu. Momčad će se kompletirati u hodu, jasno je da će i u Vinkovcima biti prometno. Cibalia će se 24. lipnja ‘maknuti’ iz vruće Slavonije, pa do 3. srpnja boraviti u Kupresu.

Inaki i Ivan zajedno kreću, ne zna se gdje

Rudešani s pripremama za premijernu prvoligašku sezonu kreću u četvrtak. Tad će se momčadi predstaviti novi stožer, na čelu sa Španjolcem Inakijem Alonsom. Stručnjak koji je stigao iz Alavesa imat će i hrvatskog asistenta - bit će to Ivan Matić, bivši trener RNK Splita, bit će mu desna ruka.

Davis Cup, Hrvatska - Argentina

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani