Sport

Komentari 31

Sedmero medicinara službeno optuženo za Maradoninu smrt, prijeti im do 25 godina zatvora!

Sedmero medicinara službeno optuženo za Maradoninu smrt, prijeti im do 25 godina zatvora!

Tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv neurokirurga koji ga je operirao, psihijatrice, psihologa, još jednog doktora te tri medicinske sestre. Istraga je pokazala da je legendarni nogometaš umro u mukama

Smrt Diega Armanda Maradone pokrenula je mnoge kontroverze oko njegove posljednje noći života. Medicinsko osoblje zaduženo za zdravstvenu skrb 'malog zelenog' optuženo je za nesavjesno i neodgovorno postupanje tijekom te noći na 25. listopada prošle godine.

Naime, istraga je pokazala kako je legendarni nogometaš "umro u mukama", odnosno da se njegovo stanje naglo pogoršalo puno prije nastupanja smrti.

A danas je tužiteljstvo San Isidra (grada u blizini Buenos Airesa) i službeno podignulo optužnicu protiv sedam medicinara za "jednostavno ubojstvo s namjerom", a optuženi ne smiju napustiti Argentinu do okončanja postupka.

ESPN piše da bi mogli dobiti od osam do 25 godina zatvora. 

Neurokirurg Leopoldo Luque, koji je uspješno operirao Maradonu dva tjedna ranije, i psihijatrica Agustina Cosachov jedni su od optuženih, a oboje su opovrgnuli optužbe koje im se stavljaju na teret. Osim njih, optužene su također i tri medicinske sestre, doktor te psiholog.

Obitelj legendarnog nogometaša zahtjeva istinu, a drže Luquea odgovornim za smrt Diega. Obdukcija je pokazala da je Maradona umro u snu od nakupljanja tekućine u plućima što je u konačnici dovelo do zatajenja srca.

Suđenje počinje 31. svibnja svjedočenjem optuženih u slučaju.

Kronološki poredani događaji do smrti:

 

 

Najčitaniji članci