Obavijesti

Sport

Komentari 6

Šego: Što se dogodilo? Nemam pojma; Alilović: Bili smo glupi

Šego: Što se dogodilo? Nemam pojma; Alilović: Bili smo glupi
1

Dvojica Hercegovaca bila su među stativama finalista rukometne Lige prvaka. Međugorčanin Marin Šego slavio je na oproštaju od Kielcea, a Ljubušak Mirko Alilović teško je pronalazio razlog Veszprémova poraza

VIDEO

Nemam pojma što se dogodilo. Bili smo spremni za finale, momčad je toliko sazrela, dvije godine smo zajedno, znali smo da možemo pobijediti i donijeti "ruku" u Kielce. Na devet razlike za Veszprém nije nam bilo svejedno, ali pokazali smo karakter. Szmal je bio odličan na golu, digli smo se... Nevjerojatno, utakmica za povijest, rekao je hrvatski golman Marin Šego nakon premijernog trijumfa za Kielce u rukometnoj Ligi prvaka.

Iako je Veszprém u drugom poluvremenu vodio i devet golova razlike, poljski prvak nije se predao. Došao je do izjednačenja, izborio produžetke pa potom nakon penala došao do najvećeg uspjeha u povijesti za koji su, osim Šege, zaslužni i Manuel Štrlek, Ivan Čupić i Denis Buntić.

- Iskrenuo sam koljeno prošlog vikenda u kupu protiv Wisle, meniskus mi se oštetio. Tri dana nisam mogao hodati, ali liječnici su napravili dobar posao. Injekcija, tableta, igraj - kazao je Šego za portal Balkan Handball.

Nakon četiri godine Šego odlazi iz Kielcea. Nova destinacija mu je mađarski Pick Szeged, a u klubu će ga zamijeniti sunarodnjak Filip Ivić. Nije mogao poželjeti ljepši oproštaj...

- Pamtit ću Poljsku po lijepom, imao sam super godine u Plocku i Kielceu. Rodilo mi se i jedno dijete, naučio sam jezik... Nadam se da ću osvojiti ovaj trofej još koji put. Pick je jak klub, ima dobrog sponzora, nadam se da ćemo i tamo rasti iz godine u godinu i osvojiti Ligu prvaka - zaključio je 30-godišnji Međugorčanin.

Za razliku od Šege, njegov bivši kolega s gola hrvatske reprezentacije Mirko Alilović teško si može objasniti što je Veszprém propustio na putu do svoje prve titule europskog prvaka.

- Nemam što reći. Počeli smo slaviti prije vremena, totalno glupo. Što da kažem poslije devet razlike, nakon napada s jedan razlike 40 sekundi prije kraja, nakon postavljenog napada na koji nismo bili u stanju napraviti faul. Na kraju se sve vrati - kazao je Mirko i dodao:

- Kielce je pokazalo hrabrost i mu*a, zato su nas dobili. Imali smo šansu i u produžetku, dva gola razlike, sve smo imali, ali eto, toliko smo bili glupi. Smiješno je to kad vidiš što smo sve imali, a izgubili.

U hrvatskom okršaju u kölnskom finalu deblji su kraj izvukli Alilović, Ivan Slišković i Renato Sulić.

- Sramota je što smo prosuli devet golova prednosti, ovo se više nikad neće ponoviti. Glupo je da kažem "glavu gore". Hvala Bogu što je kraj sezone, ostat ćemo zapisani u povijesti - kazao je Alilović čija je momčad upravo na penale dobila oglede protiv Pick Szegeda u mađarskom kupu i polufinale SEHA lige protiv Meškova:

- Negdje se to moralo vratiti, ali žalosno je da o tome pričamo kad smo imali devet razlike...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka