Obavijesti

Sport

Komentari 4

SEHA će ipak početi u subotu, hrvatski klubovi još na čekanju

SEHA će ipak početi u subotu, hrvatski klubovi još na čekanju
1

Regionalna rukometna liga ipak bi trebala startati u vikendu pred nama, no klubovi iz Srbije još nisu potvrdili da će nastupati. Za vikend će se tako odigrati tri utakmice

VIDEO

Ideja o regionalnoj rukometnoj ligi u samom početku prihvaćena je kao mogućnost napretka rukometa na ovim prostorima. U načelu su svi bili spremni ući u ligu koja bi s godinama postala najkvalitetnija u Europi nakon Bundeslige, no onda su krenuli problemi s financijama. Tko će to sve platiti? Sponzori nisu bili široke ruke i liga je došla u pitanje samo tri dana prije predviđenog početka sezone.

No alfa i omega hrvatskog rukometa, a čini se i nove lige, Zoran Gobac tvrdi da SEHA ne dolazi u pitanje. Jedina nepoznanica je hoće li je u prvoj sezoni igrati 12 ili 10 klubova. Problematični su srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan. I jedni i drugi muku muče s novcem, a Partizan i s pretrpanim rasporedom nakon plasmana u Ligu prvaka. Odusatnu li ova dva najveća srpska kluba, Rukometni savez Srbije morao bi ponuditi druga dva kandidata. No Vojvodina je odmah rekla 'ne' iako imaju prilično dobru financijsku situaciju u klubu.

- Bilo je nekih kontakata, no to bi za nas bila preskupa igračka. Nemamo ni igrački kadar koji bi mogao pratiti zahtjeve srpske i regionalne lige paralelno - rekao je direktor Vojvodine Darko Jevtić.

Partizan je sve dalje, Vojvodina ne želi, no Zvezda još nije potpuno odbacila mogućnost nastupanja u SEHA-i. Dapače, na bilo koji način traže sponzora kako bi startali već u subotu. Navodno su u Zagrebu na pregovorima s jednom hrvatskom firmom koja posluje u  Srbiji, a potpišu li taj sponzorski ugovor, igrat će već u subotu s Nexeom u Beogradu.

No, kako god bilo, liga ne dolazi u pitanje. Zoran Gobac uvjerava kako će se liga sigurno igrati. Konačnu odluku o broju klubova donijet će u utorak na sastanku lige i svih saveza koji su osnivači. Nitko od predviđenih još nije decidirano rekao 'ne', a sigurne su tek utakmice Borac-Vardar, Metalurg-Bosna i Lovćen-Tatran, sve u subotu. Izviđač i Sutjeska igrat će naknadno u srijedu 14. rujna zbog sudjelovanja Sutjeske u Challenge Cupu. Zagreb je s Partizanom u zagrebačkoj Areni trebao igrati u ponedjeljak, a Nexe sa Zvezdom u subotu. Hoće li, vidjet ćemo. Termini upitnih utakmica (CO Zagreb – Partizan i Crvena zvezda – NEXE) bit će poznati nakon današnjeg sastanka čelnika Rukometnog saveza Srbije i srpskih klubova.

Odgođen početak domaće lige

Zbog novonastalih okolnosti i problematike oko početka SEHA regionalne lige, Natjecateljsko povjerenstvo i Upravni odbor HRS-a donijeli su odluku o odgodi početka natjecanja u Premijer ligi. Prvo kolo koje se trebalo igrati ovog vikenda (10. i 11. rujna) odgađa se za 7 dana.

Premijer liga tako će u ovoj sezoni početi sljedećeg vikenda, 17/18. rujna 2011. Ovog vikenda (10. i 11. rujna) s natjecanjem počinju 1. muška i 1. HRL za žene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima