Obavijesti

Sport

Komentari 17

Senzacija u Kini: Dominikanci izbacili Njemačku sa Svjetskog

Senzacija u Kini: Dominikanci izbacili Njemačku sa Svjetskog
1

Dominikanska Republika drugi put u svojoj povijesti prošla je u nokaut fazu. Prošli put, na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, Dominikanci su zapeli u osmini finala kada su ih izbacili Slovenci

Košarkaši Dominikanske Republike napravili su pravu senzaciju skupine G na Svjetskom prvenstvu u Kini i sa 70-68 pobijedili Njemačku, koja je bila drugi favorit skupine iza Francuske.

Dominikanci su ovom pobjedom izbacili Nijemce sa Svjetskog prvenstva, koji će sada u razigravanje za plasman od 17. do 32. mjesta.

Nikad do sada Dominikanci nisu nastupili na Olimpijskim igrama, a ovo im je tek treći nastup na Svjetskom košarkaškom prvenstvu.

Najbolji kod Dominikanske republike bio je Liz sa 17 koševa pet skokova i četiri asistencije dok je Vargas postigao 16 koševa uz pet skokova. Nijemce je predvodio Schröder s 20 koševa, tri skoka i sedam asistencija, no to im na kraju nije pomoglo.

Dominikanska Republika tako je drugi put u svojoj povijesti prošla u nokaut fazu. Prošli put, na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, Dominikanci su zapeli u osmini finala kada su ih izbacili Slovenci.