Obavijesti

Sport

Komentari 10

Sanjao je da pobjeđuje Bolta, a Londončanima uvalio 6 komada

Sanjao je da pobjeđuje Bolta, a Londončanima uvalio 6 komada
2

Mlad dečko, živi život koji njegovi vršnjaci samo sanjaju, a izgleda kao da su mu sve brige svijeta na leđima. Izluđivalo ga je što ne igra, a vidi da šansu u Arsenalu neće ni dobiti, priča Rio Ferdinand

VIDEO

Iz najegzotičnijih europskih liga rade se transferi u dvoznamenkasto milijunskim iznosima, za Sergea Gnabryja (24) nitko nikad platio više od 8 milijuna, a dečko je uredno utrpao dva komada na Stamford Bridgeu i zapravo već izbacio Kovačićev Chelsea iz Lige prvaka (3-0 za Bayern).

Pokretanje videa...

04:09

A nije ni trebao biti nogometaš. Kao klinac Gnabry je sanjao o tome da bude bolji od Usaina Bolta, da bude - sprinter. Na prvu, za Gnabry nitko ne bi rekao da je Nijemac, ali jest. Rođeni.

Tata Jean-Hermann kao mladi dečko u Njemačku je došao iz Obale Bjelokosti s dosta kratkim izletom na umu. Gnabry senior htio je naučiti njemački pa se vratiti u Afriku i biti profesor njemačkog jezika. Sve je planove preokrenula ljubav.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upoznao je gospođu Birgit, a stvari su postale ozbiljne kada su shvatili da će im se roditi mali Serge. Afrika više nije bila opcija Birgit i Jean-Hermann su se vjenčali, a Serge rodio 14. srpnja 1995. u Stuttgartu.

Tata nikad nije bio sportaš.

- Čitao sam negdje da je i on igrao u Africi, ali to nema veze s istinom. Otac je antitalent za nogomet - smijao se Serge u prvim intervjuima kao tinejdžer.

Ne bi Gnabry možda igrao ni u utorak u Londonu da se nije ozlijedio naš Ivan Perišić, ali "vatreni" je u oporavku, a Serge Gnabry u - strašnoj formi.

- Ono po čemu sam se vrlo brzo razlikovao od druge djece i što nije bilo teško uočiti bila je: brzina. Od vrtića nadalje. Najbrži u svakom odjeljenju, u svakom razredu,  svakoj školi. Pa mi je dječji san bio postati sprinter. O nogometu ozbiljno nisam ni razmišljao premda sam trenirao u lokalnim klubovima, Weissachu i Ditzingenu, ali više da negdje ispucam energiju, a ne zbog neke velike želje - priča Gnabry.

- VfB ima svoje skautove koji 'češljaju' sve gradske škole pa sam sa 12 godina dobio ponudu da dođem na trening u poznati klub, navratio na nogomet i više me ništa nije zanimalo. Atletika je zaboravljena, a moj je život postao nogomet.

VfB Stuttgart je veliki klub, a londonski Arsenal - još veći.

- Treniraš nogomet u Njemačkoj, nemaš ni 16 godina, a zove te Arsenal... To se ne odbija. Otišao sam u London, naravno. I ostao pet godina, puno naučio, puno s time dobio, ali Engleska mi očigledno nije bila suđena.

'Topnici' su ga selili na posudbe u West Bromwich i nazad (danas ne bi loše došao Biliću u pohodu na Premiership) pa je dečko sa nepunu 21 godinu odlučio da je vrijeme za povratak u domovinu.

Tko rano rani, taj dvije Serge Gnabry! I potop Chelseaja...
Tko rano rani, taj dvije Serge Gnabry! I potop Chelseaja...

- I Manchester United i Arsenal bili su na pripremama u Dubaiju. Sreo sam njega i Bellerina na plaži. Bellerin sav nasmijan, Gnabry snužden sjedi na klupi - pričao je Rio Ferdinand prije koju godinu.

- Mlad dečko, živi život koji njegovi vršnjaci samo sanjaju, a izgleda kao da su mu sve brige svijeta na leđima. Izluđivalo ga je što ne igra, a osjeća da šansu u Arsenalu neće ni dobiti. 'Radit ću još više, bit ću još vrjedniji. Neće mi slomiti volju zato što me cijene'... Samo je to ponavljao i bilo je jasno kako će taj klinac daleko dospjeti - sjeća se Ferdinand.

Gnabry je za pet milijuna eura prodan u Werder, a onda ga je Bayern 2017. iz Bremena doveo za osam milijuna eura. Danas vrijedi najmanje tri-četiri puta toliko, a u Englesku se vratio dvaput pa... Tottenhamu utrpao četiri, a Chelseaju dva komada!

U Londonu mu ostaje još samo dati dva gola 'njegovom' Arsenalu, ali ne može jer... Arsenal teško da će uopće u Europu, a Bayern gazi Ligom prvaka.

- Idol mi je kao klincu bio Mesut Özil, a kao tinejdžer sam dijelio svlačionicu s njim! I bio mi je od velike pomoći. Posebno kad sam mu rekao da mi je dosta klupe, a imam ponudu Werdera. Rekao je 'Slušaj svoj instinkt. A Werder je veliki klub, ne možeš pogriješiti ako odeš tamo'.

Dobio je nagradu Tuttosporta 'Golden boy' za najboljeg mladog igrača planeta, dobio je poziv Joachima Löwa za "elf" i stalni je član njemačke reprezentacije, čeka Euro i igra za Bayern.

Nisu mu bile suđene ni sprinterske staze, ni Arsenal, ali sin Bjelokošćanina i Njemice, kao vjetar brzi Serge Gnabry s 24 godine može reći da je itekako uspio u nogometu. A ono najbolje tek ga čeka.

Pokretanje videa...

01:16
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu