Obavijesti

Sport

Komentari 132

Šerif ipak ostaje s Kaubojima! Červar dobio 3000 eura kazne

Šerif ipak ostaje s Kaubojima! Červar dobio 3000 eura kazne
1

LINO ODAHNUO Iako su mnogi u Hrvatskoj strahovali kako će Lino Červar biti izbačen s Eura, hrvatski izbornik je zbog povlačenja bjeloruskog igrača tijekom utakmice kažnjen s 3000 eura

VIDEO

EHF je kaznio hrvatskog izbornika koji je u završnici utakmice navlačio Bjelorusa Karvatskog uz aut liniju. Iako su mnogi u Hrvatskoj strahovali kako će Lino Červar biti izbačen s Eura, za što su navijali danski i švedski novinari, Lino je prošao s 3000 eura kazne zbog nesportskog ponašanja, odlučila je disciplinska komisija EHF-a.

Od toga je tisuću eura uvjetno, u slučaju ponavljanja prekršaja.

'Lino Červar kažnjen je s 3000 eura od čega je 1000 eura uvjetno, u slučaju da ponovi prekršaj. Kazna je zbog incidenta u završnici utakmice Hrvatske i Bjelorusije. Disciplinska komisija uzela je u obzir izvještaj delegata i video zapis i zaključila da je Červar inicirao blagi kontakt s protivničkim igračem. Trener takvog kalibra i iskustva trebao bi biti svjetan da nije dopušten ni najmanji kontakt s protivničkim igračem i to spada u nesportsko ponašanje', stoji na službenoj stranici EHF-a.

Danci su navijali da EHF izbaci Červara s Europskog prvenstva
Danci su navijali da EHF izbaci Červara s Europskog prvenstva

Červar je u utakmici protiv Bjelorusije kod 24-23 omeo Karvatskog koji je krenuo prema našem golu. Povukao ga je desnom rukom, akcija se nastavila, suci su Bjelorusiji svirali faul u napadu, a Kopljar je potom zabio za pobjedu 25-23.

- Ma nema tu nikakve namjere. Ja imam običaj po trenerskoj liniji hodati lijevo-desno i hodajući tako došlo je do malog sudara s bjeloruskim igračem. Sve je to u žaru borbe - rekao je Lino Červar, ali EHF nije mislio tako.

Danska televizija TV2 prva je objavila kako je iz EHF-a dobila potvrdu da će pokrenuti disciplinski postupak protiv hrvatskog izbornika zbog tog poteza. Urednik iste televizijske kuće koja prati samo rukomet, Dan Philipsen, oštro je napao Červara. 

- Nadam se da će ga izbaciti s turnira jer je to ispravna stvar. No znam da se to najvjerojatnije neće dogoditi jer u EHF-u nema dovoljno muškaraca da izbace čovjeka koji je izbornik domaćina Europskog prvenstva - rekao je Dan Philipsen.

Berge stao na Lininu stranu: Ma nije to bilo ništa strašno
Berge stao na Lininu stranu: Ma nije to bilo ništa strašno

Na stranu Danaca stali su i Šveđani.

- Što to radi Červar?! Nasrće na igrača...Trener hvata suparničkog igrača? Što se to događa?! - vikao je u prijenosu švedski novinar Ola Wenstrom.

- Červar je prekršio svaku mjeru. Ovo je prljavština po kojoj ćemo pamtiti Euro. Nevjerojatno što se sve dopušta domaćinu. Nikad u rukometu nisam vidio nešto slično - rekao je švedski stručni komentator Martin Frandesjo.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto
LINOV OPROŠTAJ?

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Češku 28-27 i osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu. Od komforne situacije i pet razlike u 51. minuti, umalo je završilo - remijem...

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!
DOBILI BITKU ZA FINALE

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!

KAKVA OBRANA! Francuska koja je imala svih šest pobjeda na Euru nije znala kako protiv obrane Španjolaca. S druge strane, španjolski je napad trpao sve što je trebao za ulazak u finale. Završilo je 27-23
'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'
LINO ČERVAR:

'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'

Potpisao sam na jednu godinu, a sada, što ću raditi? Prvo ću se s obitelji odmoriti, regenerirati se, imat ću razgovor sa samim sobom i analizirati pa odlučiti što ću raditi, rekao je Lino Červar poslije Češke