Obavijesti

Sport

Komentari 67

Šesta utrka F1 šesti pobjednik: Webber slavio u Monte Carlu

Šesta utrka F1 šesti pobjednik: Webber slavio u Monte Carlu
12

Mark Webber šesti je osvajač utrke Formule 1 u ovoj sezoni. Australac je slavio na VN Monaka u Monte Carlu ispred Rosberga u Mercedesu i Alonsa u bolidu Ferrarija

VIDEO

Mark Webber iskoristio je na najbolji mogući način vikend u Monacu. Slavio je Australac po drugi put u karijeri u utrci koja se vozi na gradskim ulicama kneževine. Vozač Red Bulla završio je utrku ispred Nica Rosberga u Mercedesu i Fernanda ALonsa u Ferrariju. Izjednačio se sada bodovno s momčadskim kolegom Sebastianom Vettelom koji je utrku završio kao četvrti, dok je prvi u ukupnom poretku sada pilot Ferrarija Fernando ALonso.

Nakon što je Michael Schumacher zbog kazne izgubio pol position Australac je krenuo s vodeće pozicije i zadržao je sve do kraja utrke. Webber je zasjevši na najvišu stepenicu postolja u Monte Carlu postao šesti različiti osvajač utrke Formule 1 u ovoj sezoni.

U uzbudljivoj utrci u kojoj je posljednjih desetak krugova kiša pomalo pomrsila planove trijumfirao je ponovno Red Bull, ali ovog puta s Webberom. Drugo je to slavlje Australca na ovoj stazi osmo u karijeri.

Nedugo nakon starta na stazi se izvrtio Grosjean  nakon dodira sa Schumacherom. Ušao je potom i safety car, prije nego se utrka na gradskim ulicama nastavila s uzbudljivim dvobojima među vodećima, ali bez izravnih pretjecanja kao što je uobičajeno za VN Monaca.  Nova uzbuđenja desetak krugova prije kraja priredila je sitna kišica koja ipak nije donijela promjene na čelnim pozicijama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Schumacher koji je obećavao kako će pokazati da se vratio jači nego ikad i odlično odvozio kvalifikacije morao je odustati u 65. krugu nakon mehaničkog kvara.

Vodeći su bili tik jedan do drugoga i iako nije bilo izravnih pretjecanja njihovi su dueli, pokušaji da prijeđu jedan drugoga priredili zabavu publici. Rosberg i Hamilton ganjali su Webbera, a pred kraj utrke Alonso se namučio kako bi zadržao Vettela iza sebe. Dvoboj se vodio od samog starta jer je vodeća petorka cijelo vrijeme bila vrlo blizu, a čak su četiri vozača završila utrku unutar samo pet sekundi zaostatka od pobjednika Webbera.

Posljednjih desetak krugova počela je i lagana kišica što je dodatno pomrsila planove momčadima koje su odlučile ipak zadržati pilote na stazi. Mudra odluka jer je pljusak počeo tek nakon kraja utrke.

Webber se uspio othrvati svojim pratiocima, ostati na čelu, dok su iza njegovih leđa na pogrešku čekali Nico Rosberg i Fernando Alonso koji je do posljednjeg zavoja vodio borbu s aktualnim prvakom Vettelom. Treća je pozicija tako Španjolcu donijela i vodstvo u ukupnom poretku.

Alonso sada ima 76 bodova, a Webber i Vettel izjednačeni su na drugom mjestu s tri boda manje.

Za dva tjedna na rasporedu je utrka u Kanadi.

Velika nagrada Monaka, rezultati:

1 Mark Webber (Aus / Red Bull) 1:46:06.557

2 Nico Rosberg (Njem / Mercedes) +0.643

3 Fernando Alonso (Špa / Ferrari) +0.947

4 Sebastian Vettel (Njem / Red Bull) +1.343

5 Lewis Hamilton (VB / McLaren) +4.101

6 Felipe Massa (Bra / Ferrari) +6.195

7 Paul di Resta (VB/ Force India) +41.537

8 Nico Hulkenberg (Njem / Force India) +42.562

9 Kimi Räikkönen (Fin / Lotus) +44.036

10 Bruno Senna (Bra / Williams) +44.516

Ukupni redoslijed Svjetskog prvenstva:

1. Fernando Alonso (Špa / Ferrari) 76 bodova

2. Sebastian Vettel (Njem / Red Bull) 73

3. Mark Webber (Aus / Red Bull) 73

4. Lewis Hamilton (VB / McLaren) 63

5. Nico Rosberg (Njem / Mercedes) 59

6. Kimi Räikkönen (Fin / Lotus) 51

7. Jenson Button (VB / McLaren) 45

Ukupni redoslijed konstruktora:

1. Red Bull 146

2. McLaren-Mercedes 108

3. Ferrari 86

4. Lotus Renault 86

5. Mercedes 61

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener