Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
64 komentara

Šesto mjesto na SP-u, uspjeh ili ne? Vidimo se u Tokiju...

Je li to realan domet ove Hrvatske? Ili su "kauboji", bez obzira na sudački poguranac Nijemcima i ozljede Cindrića, Mamića, Marića, Pavlovića, Mandalinića, Kopljara, Šušnje..., morali biti u polufinalu?

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Main Round Group 1 - France v Croatia
Foto: WOLFGANG RATTAY
64 komentara

Ma ovo je grozno! Pa imamo svjetske igrače, morali smo biti u polufinalu! Červar nas je pokopao! - govorili su jedni držeći se za glavu dok su Šveđani u 'revijalnoj' utakmici za peto mjesto punili Šeginu i Stevanovićevu mrežu.

Kako da se borimo i protiv sudaca? A nama pola momčadi ozlijeđeno! Vidjet ćeš ti na neutralnom terenu u Tokiju, kad im Duvnjak i Cindrić uzmu mjeru - javio se optimist s drugog stola.

Hrvatska je u susretu za šesto mjesto - koji čak ni igračima nije bio zanimljiv i sami su se pitali zašto se, pobogu, to uopće igra - izgubila od Švedske 28-34. Dakle, šesti na svijetu. Uspjeh ili neuspjeh?

 

Je li to realan domet ove Hrvatske? Ili su "kauboji", bez obzira na sudački poguranac Nijemcima i ozljede Cindrića, Mamića, Marića, Pavlovića, Mandalinića, Kopljara, Šušnje..., morali biti u polufinalu?

Lino Červar će reći: Cilj smo ostvarili, ktome smo i srušili europskog i svjetskog prvaka, tako da sam zadovoljan. Dobar dio navijača okrivit će baš Červara za taj jedan poraz od Brazila koji nam je zatvorio vrata. I podsjetiti kako mu time-out vodi Dominiković, dok siroti Lino igračima objavljuje koliko je do kraja i da se moramo obraniti. Te poziva napad 7 na 6, u trenucima dok Hrvatska ima igrača manje!? A nakon utakmica vodi svoje posve nepotrebne bitke...

Červar (68) je najavio i svoj ostanak na klupi. A Ivan Stevanović oproštaj od reprezentacije. Hoće li ga itko slijediti? Stiviju je 36 godina, na zalasku su i Horvat (34), Musa i Bičanić (po 33), no vjerojatnije je da će oni ipak pričekati još Olimpijske igre.

 

Ne sumnjamo da će "kauboji" proći kvalifikacije, a onda zadnja šansa da Duvnjak (30) povede Hrvatsku na olimpijski tron. Cindrić (25), Stepančić (28), Karačić (30), Štrlek (30)... u najboljim su godinama, a novi val Šipić, Vranković, Mandić, Vida... pokazali su da pripadaju rukometnoj eliti. Niz bez medalje je dug (EP 2016.), ali kontinuitet svjetskog vrha puno dulji. Od 2003.

Francuska i Španjolska su u padu, Skandinavci nadiru, ali Hrvatska je tu, uvijek blizu, uvijek u zoni. Do viđenja na Euru iduće godine, a onda i u Tokiju.

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj

Message