Obavijesti

Sport

Komentari 52

Sestre Williams nakon sedam godina zajedno u polufinalu...

Sestre Williams nakon sedam godina zajedno u polufinalu...
1

Prošlo je sedam godina otkako su se Serena i Venus posljednji put zajedno našle u polufinalu na jednom Grand Slam turniru, a dogodilo se na istom mjestu - u All England Clubu

VIDEO

Serenu i Venus Williams još jedna pobjeda dijeli od ulaska u finale i međusobnog obračuna za wimbledonski naslov, nakon što su u utorak obje s uspjehom obavile četvrtfinalnu zadaću te se plasirale u polufinale najvećeg teniskog turnira na svijetu. 

Prošlo je sedam godina otkako su se Serena i Venus posljednji put zajedno našle u polufinalu na jednom Grand Slam turniru, a dogodilo se na istom mjestu - u All England Clubu. Te 2009. godine stigle su i do meča za naslov u kojem je Serena nadigrala dvije godine stariju sestru. Tada je Serena imala 27, a Venus 29 godina.

Sedam godina poslije Venus je do svog devetog wimbledonskog polufinala stigla pobijedivši Kazahstanku Jaroslavu Švedovu sa 7-6 (5), 6-2, a Serena je za svoje deseto polufinale u All England Clubu sa 6-4, 6-4 nadigrala Ruskinju Anastaziju Pavljučenkovu.

Prvoj nositeljici i braniteljici naslova na putu prema devetom wimbledonskom finalu stoji još samo 29-godišnja Ruskinja Jelena Vesnina koja je sa 6-2, 6-2 nadigrala Slovakinju Dominiku Cibulkovu. Vesnina je prvi put u karijeri stigla dalje od osmine finala na Grand Slam turniru u pojedinačnoj konkurenciji.

Venus Williams na putu prema prema njezinom devetom finalu u All England Clubu može zaustaviti još samo aktualna pobjednica Australian Opena, 28-godišnja Njemica Angelique Kerber koja je sa 7-5, 7-6 (2) nadigrala Rumunjku Simonu Halep i drugi put u karijeri stigla do polufinala u Wimbledonu. Prvi put je to napravila 2012. godine, a na prvom Grand Slam turniru u ovoj godini šokirala je Serenu Williams u finalu odigranom u Melbourne Parku.  

Polufinalni dvoboji turnira tenisačica na rasporedu su u četvrtak, a pobjednice iz tih mečeva u subotu će se boriti za wimbledonski trofej.

Tenisačice-četvrtfinale Wimbledona:

  • Serena Williams (SAD/1) - Anastazija Pavljučenkova (Rus/21) 6-4, 6-4
  • Jelena Vesnina (Rus) - Dominika Cibulkova (Slk) 6-2, 6-2
  • Angelique Kerber (Njem/4) - Simona Halep (Rum/5) 7-5, 7-6 (2)
  • Venus Williams (SAD/8) - Jaroslava Švedova (Kaz) 7-6 (5), 6-2 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe