Sport

Komentari 7

Šibenik izgubio od Dinama pa i trenera: Escobar napustio klub!

Šibenik izgubio od Dinama pa i trenera: Escobar napustio klub!

Trener Šibenčana Sergi Escobar otišao je sa Šubićevca i odlučio prihvatiti ponudu španjolskog drugoligaša CD Castellona kojeg će probati spasiti od ispadanja iz lige

Bila je to utakmica trivijalnog karaktera jer su obje momčadi prvenstvene zadaće odradile još ranije - Šibenik je osigurao ostanak, a Dinamo naslov prvaka pa krajnji rezultat dvoboja na Maksimiru nikako nije utjecao na ostatak tablice. Nogometaši Šibenika izgubili su 1-0 u posljednjem kolu HNL-a protiv Dinama.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo slavi naslov

A onda je nakon utakmice stigla vijest - trener Šibenčana Sergi Escobar napustio je klub sa Šubićevca i odlučio prihvatiti ponudu španjolskog drugoligaša CD Castellona kojeg će probati spasiti od ispadanja iz lige.

Španjolac je tako odradio svoj dio posla u Šibeniku te osigurao ostanak u ligi što je bio primarni cilj nakon odlaska Krunoslava Rendulića prije dva mjeseca.

Escobaru će to biti drugi mandat u španjolskom klubu nakon što je s njim u sezoni 2017./18. izborio promociju u treću ligu, a klub se trenutno nalazi na 20. poziciju u La Ligi 2 s 41 osvojenim bodom dok Logrones, na 18. mjestu koje osigurava ostanak, ima tri boda više.

U karijeri je radio i u Almazori, Burrianu, Ondu, a od srpnja prošle godine bio je pomoćni trener Americe Cali, koji je tada osvojio naslov prvaka.

Najčitaniji članci