Obavijesti

Sport

Komentari 29

Schildenfeld: Valjda je svima sad jasno da nisam baš kikser

Schildenfeld: Valjda je svima sad jasno da nisam baš kikser
1

Gordon Schildenfeld siguran je kako je protiv Turske odigrao utakmicu karijere. Stoper njemačkog drugoligaša Eintrachta imao je poseban motiv protiv Turaka

VIDEO

Premda je uoči prve utakmice s Turcima bilo dosta skeptika, koji su upirali prstom u Bilićev izbor Gordona Schildenfelda za početnu postavu, stoper Eintrachta odigrao je u paru s Šimunićem odličnu utakmicu, gotovo bez pogreške.

- Odigrao sam još nekoliko važnih utakmica, no ovo je zasigurno bila utakmica moje karijere, ipak nas ona vodi prema Euru.

Schildenfeld je do sada odigrao osam utakmica u dresu reprezentacije.

- Igrao sam na tri službene, a dvije od njih su bile jako važne, Izrael i sada Turska. Izgleda da sam ja igrač samo za velike utakmice – nasmijao se i dodao kako je spreman za svaku utakmicu, te kako mu je puno lakše igrati kad svi dobro odrade svoj posao.

- Nas dvojica smo morali paziti samo na Buraka, jedan ispred, jedan iza, a ostali su ih držali daleko od našeg kaznenog prostora. Turska ima dosta dobrih igrača, nisu oni tako loši kako konačan rezultat sugerira.

Šifo je imao poseban motiv protiv Turaka. Kao igrač Bešiktaša doživio je neugodnost, tjerali su ga da igra, unatoč teškoj upali oka, što je on odbio, te su se razišli.

- Sigurno da sam imao poseban motiv zbog toga, želio sam im dokazati da su oni bili u krivu a ne ja.

Baš poput izbornika Bilića i Schildenfeld upozorava kako ne bi smjelo biti opuštanja uoči uzvrata.

- Turci se neće doći predati, ponosan su oni narod, igrat će za sebe, za naciju... Ni mi nismo slavili pobjedu, nema opuštanja dok ne završi uzvrat. Ovih 3-0 iz prve utakmice su veliki, ali oprez nije na odmet.

Igram za drugoligaša, pa što?!

Stopera Eintrachta smeta podcjenjivanje koje sluša već neko vrijeme.

- Istina je da je Eintracht drugoligaš, no činjenica je i da je to veliki klub, koji se šeta drugom ligom. Puno je tu dobrih igrača koje uprava ne želi pustiti, jer se namjeravaju što prije vratiti u društvo najboljih. Zbunjuju me te sumnje u moju kvalitetu i sigurnost. Ljudi me doživljavaju kako ¨kiks igrača¨, a zadnji put su me gledali u dresu Dinama 2007. godine. U međuvremenu sam bio najbolji stoper austrijske lige, igram u dobrom njemačkom klubu i zanima me kad će to podcjenjivanje prestati.

Priznao je i kako slabo prati domaći nogomet.

- Gledam samo Dinamo u Ligi prvaka, zato jer je žalosno to što se događa. Igrači moraju prodavati stvari da bi preživjeli, i onda još ispadnu sami krivi za sve, a uprave nitko ništa ne pita. Imam dosta prijatelja u Šibeniku, znam koliko im je teško. Želimo navijače u tribinama, a nitko se ne pita što im nudimo. Umjesto da uživaju u nogometu, gledaju igrače koji sjede na travnjaku i prosvjeduju jer ne mogu preživjeti. Gadi mi se sve to i ne želim to gledati.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka