Obavijesti

Sport

Komentari 16

Simeone je dobio svog ratnika: Vrsaljko je opet fantastičan...

Simeone je dobio svog ratnika: Vrsaljko je opet fantastičan...
1

Nitko nije znao što očekivati od Vrsaljka kada se oporavi. Koliko će mu trebati za povratak forme, hoće li biti kao nekada. Ali sve je opovrgnuo na povratničkoj utakmici 26. siječnja protiv Leganesa...

VIDEO

Atletico Madrid je na ljeto doživio neku vrstu rebuildinga. Nekoliko igrača napustilo je klub, neki su došli, ali ostanak Šime Vrsaljka (28) bila je misterija. Nije ga bilo godinu dana zbog ozljede koljena, ugovor mu je isticao 2020., prije ozljede bio je na posudbi u Interu i bio je upitan njegov ostanak. 

Pokretanje videa...

00:29

Nitko nije znao što očekivati od njega kada se oporavi. Koliko će mu trebati za povratak forme, hoće li biti kao nekada. Ali sve je opovrgnuo na povratničkoj utakmici 26. siječnja protiv Leganesa. To je bio klik između njega i Diega Simeonea, trenutak kada je Argentinac shvatio da mu se vratio ratnik. 

Sergio Arias i Kieran Trippier su se ozlijedili i Simeone nije imao izbora, gurnuo je Šimu u vatru. I isplatilo mu se. Opet je sjajan u obrani, istina, fali mu malo više igre prema naprijed, ali za to mu trebaju utakmice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Champions League - Round of 16 First Leg - Atletico Madrid v Liverpool

Kao da je izostanak s terena iskoristio za razmišljanje o nogometu, poboljšanju nekih stvari i napredak. Iako nije igrao, on je napredovao. Mentalno. A to je najbitnije u nogometu.

Kada je u studenom krenuo s treninzima, njegov status bio je pod upitnikom.  Radio je naporno, imao je operaciju u Belgiji, oporavljao se od ozljede u Hrvatskoj. Znao je da mu je to možda  posljednja šansa u Atleticu. A Simeone kao da ga je jedva dočekao. Postao je prvi izbor na desnom beku, čovjek od povjerenja i zadatka. A to je ono što Cholo najviše voli. Igrač s mudima. 

U pobjedi protiv Villarreala (3-1) asistirao je Correi za prvi gol i bio sjajan u napadačkom dijelu. Baš onaj segment u kojem mu je falio učinak u posljednjim utakmicama. Na portalu SofaScore dobio je ocjenu 7.4, jednu od najboljih u dresu Rojiblancosa. Imao je točnost dodavanja 85 posto, sedam ubačaja, dva ključna dodavanja i jednu kreiranu priliku, a prošli utorak je stavio u džep Sadia Manea u pobjedi Atletica nad Liverpoolom (1-0) u prvoj utakmici osmine finala LP. Igrao je u prvoj postavi i protiv Reala, Granade, Liverpoola, na Mestalli je dobio 38. minuta, a protiv Villarreala je 57. minuta.

- Više se fokusirao na obranu nego na napad, zamijenio ga je Trippier - stoji u engleskom izdanju Marce koja ga je proglasila igračem utakmice.

Ovakve utakmice jako vesele Diega Simeonea koji je dobio možda rješenje na desnom boku na duže staze jer se Trippier i Arias nisu baš dokazali. A zadovoljan može biti i Zlatko Dalić. Šime Vrsaljko nam je praktički jedini desni bek koji igra u top klubu i koji može odgovoriti na zahtjeve u reprezentaciji. Mučili smo se cijelu 2019. godinu bez njega, tu stranu krpali su i Karlo Bartolec i Tin Jedvaj. Ali ta strana rezervirana je samo za jednog čovjek, a to je Šime Vrsaljko koji je odradio izvanredno Svjetsko prvenstvo.

Champions League - Round of 16 First Leg - Atletico Madrid v Liverpool

Njegov oporavak nam je i najveće pojačanje za Euro na kojem ciljamo visok rezultat. Igrač sjajnih fizičkih predispozicija, odličan u obrani i sjajan u napadu. Njegov učinak je nešto što nam treba, a sada možemo biti samo sretni i zadovoljni zbog njegovih izdanja u Atleticu u posljednjim utakmicama. 

A kako kažu Španjolci, on je tu da ostane...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića