Obavijesti

Sport

Komentari 1

Simon i Žorić po 11 koševa u porazu Unicaje kod P'naikosa

Gostujuća momčad, koju vodi naš Jasmin Repeša, imala je u dva navrata početkom zadnje četvrtine prednost od četiri koša razlike, ali ipak nije uspjela do iznenađenja

VIDEO

Košarkaši Panathinaikosa svladali su u Ateni momčad Unicaje 78-73 u 3. kolu E skupine Eurolige...

Gostujuća momčad, koju vodi naš Jasmin Repeša, imala je u dva navrata početkom zadnje četvrtine prednost od četiri koša razlike, ali ipak nije uspjela kreirati iznenađenje i pobijediti favoriziranog domaćina.

Zelene iz Atene predvodio je James Gist sa 17 koševa i 4 skoka. Naš Roko Ukić postigao je 5 poena u 19 minuta igre, te dodao 4 asistencije i jedan skok. Šutirao je 1-4 za dva poena, 0-1 za tri i 3-5 slobodna bacanja.

U momčadi iz Malage je najbolji strijelac bio Earl Calloway s 14 koševa, dok su hrvatski reprezentativci Krunoslav Simon i Luka Žorić ubacili po 11 koševa, kao i Andy Panko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Krunoslav Simon je odigrao 18 minuta. Gađao je 2-3 dvice, 1-6 trice i 4-4 slobodna bacanja. Dodao je tri skoka i jednu asistenciju, uz jednu izgubljenu loptu. U samoj završnici je promašio tricu koja je njegovoj momčadi mogla donijeti izjednačenje, možda i odlazak u produžetak.

Luka Žorić je proveo 23 minute na parketu. Šutirao je 4-8 za dva poena i 3-5 iz slobodnih bacanja. Imao je pet skokova i tri izgubljene lopte.

Panathinaikos je upisao drugu pobjedu u E skupini, a Unicaja drugi poraz. Slavlje domaćina pokvarila je ozljeda Dimitrisa Diamantidisa (6 koševa, 8 asistencija), koji je uganuo desni gležanj sredinom zadnje četvrtine. Dvoranu je napustio šepajući na jednoj nozi.

Zanimljivo je spomenuti da je ovo bila čak 17. međusobna utakmica ovih klubova u Euroligi, računajući od sezone 2002/03. Panathinaikos je u tom periodu imao puno više uspjeha, ovo mu je bila 13. pobjeda, dok je Unicaja slavila samo četiri puta.

Nezaustavljivi Tabakov Caja Laboral, sramotan Bešiktaš

Velika pobjednička serija Caja Laborala, od trenutka kada je hrvatski strateg Žan Tabak zasjeo na klupu kluba iz Vitorije, traje i dalje. U Top 16 fazi Caja Laboral je na omjeru 3-0...

Ovog je četvrtka Caja na domaćem parketu razbila Beşiktaş sa 77-51. Nekoliko minuta je trajala neizvjesnost u tom ogledu budući da je domaćin u 8. minuti imao vodstvo 25-2! Dva koša su Turci zabili u osam minuta, a nakon prve četvrtine sedam.

Nakon toga su se gosti napadački popravili, ali to apsolutno nije mogli ništa promijeniti u konačnici. Caja Laboral, momčad koja se doslovno provukla u drugu fazu natjecanja, sada je s omjerom 3-0 vodeća momčad skupine F.

Sa 13 poena je Brad Oleson bio prvi strijelac pobjednika, dok su po 12 ubacili Milko Bjelica, Tibor Pleiss i Maciej Lampe. Ovaj potonji je dodao i deset skokova. U redovima poražene momčadi hrvatski je igrač Damir Markota igrao 22 minute i zabio tek dva poena. Imao je tri skoka, jednu asistenciju i dvije izgubljene lopte. Promašio je dvije trice i pogodio jedan od dva šuta za dva poena. Zanimljivo da je čak pet igrača turske momčadi imalo negativnu valorizaciju na kraju ogleda.

Maccabi je, pak, u Tel Avivu svladao Fenerbahçe 91-73, te tako došao do premijernog uspjeha, dok je turska momčad i dalje bez pobjede u drugom krugu, na omjeru 0-3. Baš kao i Beşiktaş.

Gosti su se držali do poluvremena kada je bilo 36-36, no potpuno su pali u nastavku. Nevjerojatno je da je istanbulska momčad u zadnjih deset minuta primila čak 38 poena. Maccabi su predvodili Ricky Hickman sa 24 poena, te po pet skokova i asistencija, te Shawn James sa 22 poena i pet skokova.

Na drugoj strani je hrvatski igrač Bojan Bogdanović ubacio 15 poena za 28 minuta. Imao je i četiri skoka, dok je za dva poena gađao 3-6, za tri 2-7, te s linije slobodnih bacanja 3-4.

Euroliga, 3. kolo, skupina E:

CSKA - Brose Baskets 90-83

Panathinaikos - Unicaja 78-73

Redoslijed:

1. CSKA 3-0, 2. Real Madrid 2-0, 3. Panathinaikos 2-1, 4. Žalgiris 1-1, 5. Anadolu Efes 1-1, 6. Unicaja 1-2, 7. Alba Berlin 0-2, 8. Brose Baskets 0-3.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu