Obavijesti

Sport

Komentari 11

Sin slavnog Kuranyja može igrati za četiri reprezentacije, među njima je i Hrvatska...

Sin slavnog Kuranyja može igrati za četiri reprezentacije, među njima je i Hrvatska...

Karlo Kuranyi, sin nekadašnjeg napadača Schalkea, zabija kao na traci za Stuttgarter Kicker u mlađim kategorijama, a jednog dana mogao bi zaigrati i za Hrvatsku

VIDEO

Na golu Manuel Neuer, u vezi Ivan Rakitić i Ze Roberto, a u napadu rasni strijelac Kevin Kuranyi (38). Bili su to veliki dani velikana Schalkea koji je nažalost posljednjih godina pao na niske grane. Klub se godinama spašavao i životario na dnu Bundeslige da bi prošle sezone ispao u drugu ligu. 

Pokretanje videa...

Rakitić 01:30

Srce te momčadi bio je upravo Kuranyi koji je tijekom petogodišnjeg staža u Gelsenkirchenu zabio 71 gol u 162 utakmice, igrao je još za Hoffenheim, Dinamo Moskvu, Stuttgart, a upravo u dresu 'švaba', tamo gdje je Kevin tesao nogometne vještine, svoju karijeru započeo je njegov sin Karlo (16). 

firo: 05.08.2018 Football, season 2018/2019, 1.Bundesliga: VfB Stuttgart - Atletico Madrid, friendly match,

On nastupa za omladinski pogon Stuttgarta, odnosno Stuttgarter Kicker, a u posljednjih šest utakmica regionalne U-17 Bundeslige zabio je četiri gola čime je pokazao da itekako posjeduje očeve gene.

Kažu mnogi da ima urođeni instinkt killera poput svog oca, već neki klubovi su bacili bacili oko, a bit će itekako zanimljivo koju će reprezentaciju izabrati. Ima izbora na pretek, nude se čak četiri, a među njima i Hrvatska. 

Naime, Karlova majka je Hrvatica Viktorija Pelčić koja se udala za Kuranyija prije 14 godina pa na temelju majčinog državljanstva, ovaj mladi nogometaš bi u budućnosti mogao zaigrati za Hrvatsku!

No, nije to sve. Kako je rođen u Njemačkoj, logično, Karlo može igrati i za tamošnju reprezentaciju, naravno ako ga pozovu, a u igri su i Brazil te čak Panama! 

Njegov otac Kevin Kuranyi rođen je u Brazilu dok je njegova majka iz Paname što otvara Karlu mogućnost da zaigra i za tu državicu iz Srednje Amerike. 

HNS je nedavno iz dijaspore zapikirao Josipa Stanišića i Luku Sučića koji su odabrali Hrvatsku iako su ih zvali Njemačka i Austrija, a nogometaš Borussije Dortmund Marco Pašalić je jedan od onih koji bi također u budućnosti mogao zaigrati za 'vatrene'.

Ako mladi Kuranyi nastavi se razvijati prema očekivanjima, čeka ga jedna lijepa karijera. Talent ima na oca, samo ga sada treba izbrusiti. Pa ne sumnjamo da će se i navedene reprezentacije boriti za njega.

Skauti HNS-a mogli bi tako baciti oko i u Stuttgart gdje stasa novi dijamant. Ako ne, mogli bi nam ga ispred nosa ukrasti Nijemci. Brazilci. Ili Panamci. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka