Obavijesti

Sport

Komentari 16

Sine, nisi ti za suca: Morao si vidjeti da lopta ulazi u gol...

Sine, nisi ti za suca: Morao si vidjeti da lopta ulazi u gol...
1

OTAC I SIN Tino Krečak, koji nije vidio gol Ante Aralice iz penala u drugoj HNL, sin je Zorana Krečka, koji je mahao nepostojeće zaleđe  i ‘oteo’ Rijeci naslov 1999. godine

VIDEO

Utakmica Dugopolje - Sesvete neće se ponavljati jer se ne radi o materijalnoj povredi pravila. Ova pogreška ne spada u sedam temeljnih materijalnih povreda nogometne igre, pojasnio je sudački ekspert Mateo Beusan.

Sudac Tino Krečak nije vidio čisti gol Aralice iz penala. Lopta je prošla kroz rupu u mreži. Njemu i pomoćnom sucu koji nije dobro pregledao mrežu će, naravno, ocjena biti smanjena.

Otac je Rijeci uzeo naslov

Tino Krečak ušao je u povijest hrvatskog nogometa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I to baš kao i njegov otac Zoran Krečak zbog jedne katastrofalno loše odluke. Zorana Krečka pamte navijači Rijeke, kojoj je u posljednjem kolu prvenstva 1999. godine protiv Osijeka mahao nepostojeće zaleđe. Zbog njegova je dizanja zastavice Rijeci poništen gol, nije bila prvak, a titula je zbog te povijesno loše odluke otišla u Zagreb.

Eto, 17 godina kasnije je Zoranov sin Tino napravio veliki previd. Doduše, ovaj neće odnijeti naslov hrvatskog prvaka, ali će sigurno ostati zapamćen kao jedna od najgorih odluka u povijesti našeg nogometa.

Bogme je bilo na stotine loših i nelogičnih odluka u našem nogometu, ali ova je Tina obilježila za cijeli život. Naravno da ne treba abolirati ni pomoćne suce, kao ni četvrtog suca. Oni su bili dužni da i prije početka utakmice i na poluvremenu pregledaju mreže. Da su to napravili kako su trebali, vidjeli bi da postoji rupa u mreži.

- Stvarno sam bio u šoku, nisam mogao vjerovati što se događa. Ništa mi nije bilo jasno. Čak je i sudac Krečak u prvom trenutku pokazao na centar. No onda je spustio desnu ruku i pokazao na izvođenje gol-auta. Pokušali smo suca na sve načine uvjeriti da je lopta ušla u mrežu - rekao je za goal.com Ante Aralica.

Griješili su i puno veći

Nažalost, naš je nogomet ponovno u centru pažnje zbog jedne loše sudačke odluke, ali i u Europi se znalo događati da suci priznaju gol koji nije bio ili ne priznaju gol koji su svi na utakmici vidjeli.

Felix Brych priznao je gol Leverkusenu protiv Hoffenheima iako je lopta prošla pored stative i ona kroz rupu u mreži završila u golu. U osmini finala juniorske Lige prvaka Valenciji protiv Chelseaja iz penala nije priznat gol iako se lopta odbila od šipke u golu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka