Sport

Komentari 0

Sinkovići u polufinalu EP-a: Baš je bio gušt ponovno se utrkivati

Sinkovići u polufinalu EP-a: Baš je bio gušt ponovno se utrkivati

Martin i Valent u četvrtfinalu u petak pobijedili su s vremenom 6:34,37 ispred posade Srbije i Slovenije. Polufinale je u subotu u 11.17, a finale u nedjelju

Hrvatski dvojac bez kormilara Valent i Martin Sinković plasirali su se u polufinale Europskog veslačkog prvenstva koje je u petak započelo u talijanskom Vareseu. 

Braća Sinković su pobijedili u 3. skupini četvrtfinala u vremenu od 6:34,37 minuta ispred srpske i slovenske posade. Uz braću Sinković, najbolje vrijeme u svojim skupinama imale su posade Rumunjske (6:34,50) i Italije (6:34,08).

POGLEDAJTE VIDEO:

- Pobjeda u prvoj utrci sezone, baš je bio gušt ponovno se utrkivati! Prošle godine su bili samo treninzi tako da smo jedva dočekali. Bila je dobra utrka, imali smo dobrog protivnika. Srbi su se pokazali vrlo kvalitetnima, ali kontrolirali smo cijelo vrijeme i zadovoljni smo kako je prošlo - rekao je Valent Sinković.

- Baš smo zadovoljni, popravili smo neke stvari od prošle godine i jedva čekamo dalje utrke. Svaka utrka je nova, ne smijemo se opustiti. Za sada ide dobro, ali trebamo to pokazati i u sljedeće dvije utrke i dati najbolje od sebe - kazao je Martin Sinković.

Polufinala su na rasporedu u subotu (11.17), a finale u nedjelju.

U protekloj godini od veslačkih natjecanja održalo se jedino Europsko prvenstvo na kojem su Braća Sinković osvojili drugo mjesto. Iduće natjecanje i još jedna stanica na putu do Olimpijskih igara u Tokiju je Svjetski veslački kup koji se po prvi puta u povijesti održava na zagrebačkom Jarunu od 30. travnja do 2. svibnja.  

U ženskom dvojcu bez kormilara sestre Ivana i Josipa Jurković bile su treće u svojoj kvalifikacijskoj skupini bile treće i morat će u repesaž. Sestre Jurković su stazu odveslale za 7:12,59 minuta, a izravni plasman u polufimale pobjegao im je za nešto više od dvije sekunde.

U dvojcu na pariće David Šain i Goran Mahmutović bili su peti u skupini i također će morati u repesaž.

Najčitaniji članci