Obavijesti

Sport

Komentari 26

Kakav dan za hrvatsko skijanje: Nakon 13 godina čekanja imamo čak dvije skijašice u TOP 10!

Kakav dan za hrvatsko skijanje: Nakon 13 godina čekanja imamo čak dvije skijašice u TOP 10!

I drugi dan zaredom u Leviju imali smo dvije skijašice u drugoj vožnji, a ovaj put su se Leona i Zrinka pobrinule za povijesni rezultat. Popović je završila na šestom mjestu, dok je Ljutić ostala mjesto iza nje

Mikaela Shiffrin je i drugi dan zaredom pobijedila u Leviju i došla do 76. pobjede u karijeri. Svaka čast čudesnoj Amerikanki, no priča dana za hrvatsko skijanje su fenomenalne Zrinka Ljutić (18) i Leona Popović (25)!

Do prije samo nekoliko godina, veliki uspjeh bio je i jedna predstavnica u drugoj vožnji, no Leona i Zrinka pobrinule su se da žensko skijanje konačno dobije pažnju kakvu zaslužuje. Nevjerojatno su napredovale i ove sezone dale do znanja kako pucaju na TOP 10. Nakon drugog slaloma u Leviju, ne samo da smo vidjeli da je to itekako moguće, nego da je to realnost.

Zagreb: Druga vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa

Leona Popović osvojila je šesto mjesto drugog dana slaloma u Leviju i tako izjednačila rezultat karijere iz Schladminga. S vremenom 1:52.21 neko vrijeme je i stajala u ciljnoj ravnini kao prva, a odmah iza nje Zrinka Ljutić koja je zaostala 17 stotinki. Osmijeh nije silazio s njihovog lica, nisu bile ni svjesne što su napravile. Kako su redom otpadala skijašice, bilo je jasno kako ćemo imati dvije predstavnice u TOP 10. Prvi put nakon 13 godina te Ane Jelušić i Nike Fleiss. Na kraju je Leona zauzela šestu poziciju, a Zrinka petu. Opet je najbolja bila Shiffrin s vremenom 1:52.21.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom

Zrinka je opet bila najmlađa skijašica u drugoj vožnji i još jednom je svima pokazala ogroman potencijal koji ima, kojeg samo treba brusiti. Leona Popović je posljednjih nekoliko godina uzdanica našeg skijanja, redovito je skijala druge vožnje, a unatoč nekoliko teških ozljeda, prošle sezone ustalila se u TOP 15. Ove sezone otišla je korak dalje i dvaput zaredom u Leviju završila u TOP 10. 

U njih dvije, hrvatsko skijanje je u sigurnim rukama. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Slalom, Svjetski kup 13:00 , Levi, Finska
Sortiranje događaja
KRAAAAAAAAJ!

Čudesna Mikaela Shiffrin i drugi dan zaredom slavila je u Leviju, što joj je 76. pobjeda u karijeri! Ušla je u cilj s vremenom 1:52.21. No, ono za nas najbitnije, Leona Popović i Zrinka Ljutić zajedno su u TOP 10!

Povijesni dan za hrvatsko skijanje! Imali smo pojedinačne bljeskove, ali čak 13 godina nismo imali dvije skijašice u TOP 10. I to se konačno dogodilo. Leona Popović osvojila je šesto mjesto u Leviju u slalomu, čime je izjednačila rezultat karijere, a Zrinka Ljutić odmah mjesto iza nje!

JOŠ JEDNA SKIJAŠICA

Još su malo pale naše predstavnice. Lena Duerr je zauzela treće mjesto, Popović je peta, Zrinka šesta. Zadnja će se spustiti Shiffrin.

LEONA ČETVRTA

Jooooooooooooooooj, tako malo je falilo. Petra Vlhova je zakasnila 40 stotinki za Holdener, ali to je bilo dovoljno za drugo mjesto pa je tako Leona pala na četvrtu poziciju. Zrinka je peta. 

DRAMA U LEVIJU

Wendy Holdener skinula je Saru Hector i preuzela vodstvo. Leona je pala na treće mjesto. Još tri skijašice, Popović može biti najbolja šesta. što joj je i rezultat karijere. 

HECTOR JE PRVA

Joooooooooooj! Sara Hector odvozila je sjajno i s 20 stotinki prednosti ušla u cilj kao prva. Još pet skijašica. Mogu li naše predstavnice do rezultata karijere?

Komentari 26