Obavijesti

Sport

Komentari 10

Šibenska hobotnica i veznjak Vinogradara ušli u najboljih 11

Šibenska hobotnica i veznjak  Vinogradara ušli u najboljih 11
1

Ovaj format Hrvatskog nogometnog kupa u kojem se igra na jednu dobivenu utakmicu je ponovno pokazao sve svoje čari. Neki veliki favoriti poput Rijeke i Hajduka su se jedva provukli

VIDEO

Hrvatski nogometni kup je ponovno pokazao sve svoje čari. Nekoliko utakmica odlučeno je golovima u zadnjim trenucima, a mi vam donosimo najboljih jedanaest osmine finala.

Ima tu puno raznovrsnih imena. Od mladih i relativno nepoznatih igrača, do prekaljenih internacionalaca i prvoligaških igrača. Takav nesrazmjer moguć je samo u kup-sustavu natjecanja.

Najboljih jedanaest osmine finala Kupa: 4-2-3-1

Nediljko Labrović (Šibenik) - Mladi devetnaestogodišnji golman Šibenika je protiv Hajduka obranio apsolutno sve što je mogao. Splićani su na gol Labrovića pucali čak 33 puta, a Labrović je sjajno krotio njihove udarce. Branio je stopostotne prilike Jairu i Saidu, a Palaversin udarac je skrenuo u stativu. Primio je samo dva gola kod kojih nije mogao ništa.

Antonio Bosec (Inter Zaprešić) - Imao je mladi reprezentativac Hrvatske tešku zadaću protiv Istrina Panamca Josea Luisa Rodrigueza. Lijepo ga je zatvorio, a Inter je pobijedio s 2-1 čime su prošli u četvrtfinale Kupa.

Joao Escoval (Rijeka) - Portugalac je iskoristio probleme Darija Župarića s ozljedom i ustalio se u sastavu Igora Bišćana. Ukazano povjerenje vraća na najbolji mogući način. Dobro se nosio s prekaljenim varaždinskim napadačima poput Marija Sačera i Leona Benka koji iz igre nisu došli do konkretnije šanse.

Toni Datković (Lokomotiva) - Stoper Lokosa igra sezonu života. Protekle sezone je uglavnom grijao klupu, ali ove sezone je zaigrao s Kolingerom i Majstorovićem u zadnjoj liniji. To izgleda sjajno, a Datković je ponovno zabio. Ovaj put u 3-1 pobjedi nad Zadrom čime je došao do četvrtog gola u sezoni.

Mario Musa (Dinamo) - Još jedna dobra utakmica rezerve Marina Leovca koji je van terena zbog ozljede. Dinamo je u razbijanju Zeline s 4-0 gotovo sve napadačke nalete organizirao preko lijeve strane. Tu su dobro kombinirali spomenuti Musa i mladi Antonio Marin.

Marijo Dučkić (Vinogradar) - Veznjak iz Mladine igra sjajno. Vratio se u formu nakon teže ozljede i ponovno igra nogomet kakav ga je svojevremeno krasio u dresu Zagreba i Sesveta. Protiv Jadrana iz Ploča je vukao sve konce igre Vinogradara koji je gostima utrpao čak četiri gola.

Marin Pilj (Osijek) - Ovaj ratnik Osijeka u sredini terena neumorno rovari. Sele ga iz druge momčadi u prvu i obrnuto, ali on je iznimno pozitivan i želi napredovati. Briljirao je protiv Krka s jednim golom i nizom kvalitetnih lopti prema suigračima.

Jairo da Silva (Hajduk) - Desno krilo Hajduka je svojim potezima podsjetilo na sunarodnjaka mu  Douglasa Costu. Jairo je u nekoliko navrata opasno naživcirao trenera Zorana Vulića zbog prekomjernih driblinga, ali je većina njegovih poteza zapravo bila svrsishodna. Njegove lopte su pronalazile igrače Hajduka koji ih nisu pretvorili u nešto konkretnije.

Bruno Bogojević (Slaven Belupo) - Jako mu vjeruje Tomislav Ivković koji mu ove sezone sve češće otvara vrata prve postave Farmaceuta. Ofenzivac Belupa mu se odužio pogotkom u 1-0 pobjedi protiv Marsonije što je bilo dovoljno da gosti iz Koprivnice prođu dalje.

Myrto Uzuni (Lokomotiva) - Ponovno fantastična predstava albanskog reprezentativca. U 3-1 pobjedi protiv Zadra je dva puta lijepo asistirao i jednom je zabio i pokazuje se kao pravi 'jackpot' kluba s Kajzerice. Čelnici Lokomotive već zadovoljno trljaju ruke. Uzuni u osam odigranih susreta za Lokomotivu ima već tri gola i šest asistencija.

Mirko Marić (Osijek) - Često u njegovim nastupima izostane realizacija, iako ga Zoran Zekić hvali zbog kombinatorike u igri. Sjajno je odigrao na Krku, kada je istoimenom domaćinu zabio jednom, a dvaput je i asistirao. Pregršt sjajnih poteza za napadača koji se razbudio dolaskom konkurencije u vidu Marka Dugandžića, novog igrača Osijeka.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu