Obavijesti

Sport

Komentari 6

Odlični Hrvati: 'Double-double' Darija Šarića i raspucani Rudež

Odlični Hrvati: 'Double-double' Darija Šarića i raspucani Rudež
1

Dario Šarić upisao je double-double u pobjedi protiv Washington Wizardsa, dok je Damjan Rudež iskoristio 14 minuta protiv New Orleans Pelicansa i utrpao 11 poena uz sjajan šut za tri

VIDEO

Košarkaši Philadelphia 76ersa su u svojoj 11. utakmici ove sezone u NBA ligi na svojem parketu pobijedili Washington Wizardse 109-102 (29-15, 30-33, 29-28, 21-26)  i tako stigli do druge ovosezonske pobjede. Veliku ulogu u pobjedi 76ersa imao je i naš Dario Šarić, koji je za 26 minuta na parketu zabio 13 poena (šut iz igre 5-13, šut za tri 1-6, slobodna bacanja 2-3) no imao je čak 12 skokova i jednu asistenciju. Šarić nije startao u prvoj petorci.

Philadelphiju je do druge ovosezonske pobjede predvodio Jahil Okafor, koji je zabio 19 poena, a Sergio Rodriguez koji je ovog ljeta, uz Šarića, stigao iz Real Madrida upisao je 12 asistencija. Najbolji u redovima Washingtona ponovo je bio John Wall s 27 poena, a Markieff Morris upisao je 19. Philadephia je odmah od početka preuzela inicijativu i na poluvremenu je vodila 59-48, a u jednom trenutku imala je i 26 koševa prednosti.

Svoju bivšu momčad iz publike gledao je hall of famer Allen Iverson, koja je sada na omjeru pobjeda i poraza 2-9 dok je Washington ima poraz i utakmicu manje 2-8. Philadelphia je i dalje posljednja momčad Istočne konferencije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sjajan večeras je bio i Damjan Rudež, koji je iskoristio 14 minuta koje mu je pružio trener Frank Vogel. S druge pak strane, Mario Hezonja nije zaigrao. Rudež je za 14 minuta upisao 11 poena (šut iz igre 4-5, šut za tri 3-4, slobodna 0-0) i tri skoka od kojih su dva bila u napadu u pobjedi svojeg Orlando Magica na domaćem terenu protiv New Orleans Pelicansa 89-82 (21-19, 31-21, 13-23, 24-19).

Najbolji u redovima Magica bili su Serge Ibaka i Evan Fournier sa 16 poena dok su Rudež i D.J. Augustin zabili po 11. Pelicanse je predvodio Terrence Jones s 26 poena, a Langston Galloway zabio je 15.

Orlando je ovom pobjedom malo poboljšao ukupan dojam i nakon 12 odigranih utakmica ima omjer pobjeda i poraza 5-7. Pelicansi su posljednja momčad Zapadne konferencije s omjerom 2-10.

Momčad Cleveland Cavaliersa doživjela je noćas svoj drugi ovosezonski poraz. Bolja je na domaćem parketu u areni Bankers Life Fieldhouse bila momčad Indiane Pacersa 103-93 (30-19, 20-26, 30-23, 23-25). Veliku ulogu u porazu Cavsa imalo je to što ponajbolji košarkaš svijeta LeBron James nije igrao. LeBron je zdrav, ali ga je trener Tyronn Lue odlučio odmoriti. Bila je ovo prva ovosezonska utakmica u kojoj LeBron nije igrao, što je iskoristila Atlanta koja je pretekla Cleveland na tablici i sada je prva momčad Istočne konferencije.

Također, nedostajao je i J.R. Smith, koji ima problema s gležnjem. No zato su do izražaja mogli doći Kevin Love i Kyrie Irving koji su zabili 27, odnosno 24 poena. No ni to im nije bilo dovoljno za pobjedu protiv raspoložene Indiane koju je s 21 poenom, 11 skokova i pet asistencija predvodio Paul George, a 20 je upisao Jeff Teague.

Indiana je nakon ove utakmice došla na omjer 6-6 dok su Cavsi na 9-2.

Do pobjede u utakmici s podosta poena stigli su košarki Golden State Warriorsa, koji su na gostovanju kod Toronto Raptorsa slavili šest razlike, 127-121 (34-38, 32-15, 29-33, 32-25). Briljirali su Steph Curry i Kevin Durant, koji su zajedno zabili 65 poena, više od polovice cijele momčadi. Golden State je negdje polovicom druge četvrtine preuzeo prednost i od tada ga nije ispustio do samog kraja.

Curry je postigao 35 poena (šut iz igre 10-19, slobodna bacanja 12-13), a baš i nije imao dobru šutersku večer kada su trice u pitanju. Pogodio je samo tri iz devet pokušaja. Sjajni Amerikanac dodao je i sedam asistencija. Kevin Durant upisao je 30 poena uz devet skokova i šest asistencija i za sada se čini kako veza Curry-Durant funkcionira dobro.

Warriorsi su upisali devetu pobjedu sezone i sada su na omjeru 9-2, dok su Raptorsi porazom malo pokvarili prosjek i sada su na 7-4.

Spomenimo i kako je Dragan Bender u porazu Phoenix Sunsa od Denver Nuggetsa 120-104 dobio dvije minute za vrijeme kojih je uspio upisati jednu asistenciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka