Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sjajni Kvesić stigao do bronce na Svjetskoj karate ligi u Tokiju

Sjajni Kvesić stigao do bronce na Svjetskoj karate ligi u Tokiju
1

Turnir u Tokiju bio je ujedno i kvalifikacijski za Olimpijske igre, a nastupilo je puno naših karataša. Najbolji je bio Ivan Kvesić, koji je do bronce stigao zbog pravila prvog osvojenog boda

Ivan Kvesić osvojio je brončano odličje u kategoriji do 84 kg na turniru Svjetske karate lige u Tokiju, a u završnom susretu do bronce je stigao zbog pravila prvog osvojenog boda, jer je dvoboj protiv Bjelorusa Antona Isakaua završio 3-3.

Na startu Kvesić je svladao  Makedonca Berata Jakupija s 1-0, natjecatelja Bosne i Hercegovine Merisa Muhovića također s 1-0, Kazahstanca Daniyara Yuldasheva  2-1, a u polufinalu izgubio od Iranca Poorshaba s istim rezultatom. 

Alessandra Hasani u kategoriji do 55 kg u susretu za broncu minimalno je izgubila od Španjolke Carlote Osorio Fernandez s 1-0. Prije toga, Hasani je bila bolja od Engleskinje Carle Burkitt s 3-1, izgubila od Tajvanke Tzu-Yun Wen 2-0, ali u repasažu ostvarila dvije pobjede - protiv Tajlanđanke Tippawan Khamsi s 3-0 i na sudačko preglasavanje Iranku Taravat Khaksar nakon što je borba završila bez bodova. 

Jednu borbu do meča za broncu udaljen je bio Zvonimir Živković u teškoj kategoriji (+84 kg). Pobijedio je Poljaka Macieja Gebku sudačkim preglasavanjem (borba bez bodova), potom uspjeh nad Rodom Timmermans s Curacaaa 2-0, te Brazilcem Adamom Ramosom s 3-1. U četvrtfinalu izgubio je od Nijemca Jonathana Hornea s 1-0, a u repasažu od Japanca Daikija Anda 2-0. 

Na putu do bronce ostala je i Jelena Pehar u kategoriji do 50 kg. Nakon što je izgubila od Iranke Sare Bahmanyar s 3-0, u repasažu Pehar pobjeda nad Malezijkom Madhuri Poovanesan s 1-0, ali i poraz od Japanke Ayake Tadano s 3-0.  

Do repasaža je stigao i Stjepan Štimac (-67 kg). Zbog pravila prvog osvojenog boda izgubio je od Japanca Hirota Gomya premda je borba završila 1-1, a na sudačko preglasavanje u repasažu uspješniji je bio Srbin Stefan Joksić. 

U osmini finala ispali su Andjelo Kvesić (+84 kg) i Lucija Lesjak (+68 kg), a na prvoj prepreci Ana Lenard (-61 kg), Boran Berak (-67 kg), Enes Garibović i Ivan Martinac (-75 kg), te Ante Mrvičić (-84 kg). 

U katama Vlatka Kiuk nije izborila završni dio natjecanja, u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzevši 6. mjesto. 

Na turniru u Tokiju, koji je ujedno i jedan od kvalifikacijskih za OI koje će se sljedećeg ljeta održati u istom gradu, sudjelovalo je 649 natjecatelja iz 79 zemalja. (bt)