Obavijesti

Sport

Komentari 27

Skandal u Italiji: Pod istragom su transferi četvorice Hrvata

Skandal u Italiji: Pod istragom su transferi četvorice Hrvata

Talijanski financijski inspektori istražuju desetak transfera koje je vodila agencija poznatog menadžera Falija Ramadanija. Sumnjiče ga za pranje novca i utaju poreza

VIDEO

Fali Ramadani jedan je od najpoznatijih nogometnih menadžera koji pod svojom palicom drži neke od najpoznatijih nogometaša, a među njima i nekoliko hrvatskih.

Pokretanje videa...

Dalić i Rebić VIDEO

Godinama je uspješan u svome poslu, ali sada se našao u problemu. Novi nogometni skandal potresao je Italiju, a u središtu pozornosti upravo je on. 

Talijanski financijski inspektori istražuju desetak transfera koje je vodila upravo Ramadanijeva agencija. Inspektori su posjetili devet klubova iz Serie A i dva kluba iz Serie B kako bi prikupili svu dokumentaciju oko spornih transfera. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ramadanija terete za utaju poreza te pranje novca, a sumnjivo im je desetak transfera. Riječ je o transferu Frederica Chiese u Juventus koji je iznosio čak 50 milijuna eura, prelazak Miralema Pjanića u Barcelonu, produženje ugovora Samira Handanoviča s Interom te Maurizija Sarrija s tadašnjim klubom Napolijem. I to su samo neki od transfera. Ima tu puno sumnjivih transakcija koje će istražitelji morati pročešljati, a među njima su i transferi četvorice Hrvata. 

Serie A - AC Milan v Inter Milan

Navodno je sumnjiv transfer Ante Rebića iz Eintrachta u Milan, transferi Nikole Kalinića u Veronu i Romu te potpisi Karla Butića za Torino te Lorenca Šimića za SPAL. Rebićev transfer bio je posebno izdašan jer su Talijani za njegove usluge isplatili 30 milijuna eura, kako su tada nagađali tamošnji mediji.

Nijedan navedeni klub nije pod istragom, tvrdi Corriere della Serra, već istražuju transfere u kojima su sudjelovali Fali Ramadani i njegov suradnik Pietro Chodi. 

Najnovije optužbe itekako bi mogle poljuljati nogometno carstvo koje je stvorio Ramadani. Osnovao je agenciju LIAN Sports Group koja zastupa mnoge zvijezde poput Frederica Chiese, Leroya Sanea, Kalidoua Coulibalyja, Luke Jovića, Miralema Pjanića. Tu su i hrvatski nogometaši Marko Rog, Ante Rebić, Borna Sosa, Ivan Nevistić, Nikola Kalinić, Stipe Perica. Prema Transfermarktu, u njegovoj menadžerskoj agenciji rade i bivši hrvatski nogometaši Marijan Buljat i Tomislav Erceg. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram