Sport

Komentari 27

Skandal u Italiji: Pod istragom su transferi četvorice Hrvata

Skandal u Italiji: Pod istragom su transferi četvorice Hrvata

Talijanski financijski inspektori istražuju desetak transfera koje je vodila agencija poznatog menadžera Falija Ramadanija. Sumnjiče ga za pranje novca i utaju poreza

Fali Ramadani jedan je od najpoznatijih nogometnih menadžera koji pod svojom palicom drži neke od najpoznatijih nogometaša, a među njima i nekoliko hrvatskih.

Godinama je uspješan u svome poslu, ali sada se našao u problemu. Novi nogometni skandal potresao je Italiju, a u središtu pozornosti upravo je on. 

Talijanski financijski inspektori istražuju desetak transfera koje je vodila upravo Ramadanijeva agencija. Inspektori su posjetili devet klubova iz Serie A i dva kluba iz Serie B kako bi prikupili svu dokumentaciju oko spornih transfera. 

Ramadanija terete za utaju poreza te pranje novca, a sumnjivo im je desetak transfera. Riječ je o transferu Frederica Chiese u Juventus koji je iznosio čak 50 milijuna eura, prelazak Miralema Pjanića u Barcelonu, produženje ugovora Samira Handanoviča s Interom te Maurizija Sarrija s tadašnjim klubom Napolijem. I to su samo neki od transfera. Ima tu puno sumnjivih transakcija koje će istražitelji morati pročešljati, a među njima su i transferi četvorice Hrvata. 

Serie A - AC Milan v Inter Milan

Navodno je sumnjiv transfer Ante Rebića iz Eintrachta u Milan, transferi Nikole Kalinića u Veronu i Romu te potpisi Karla Butića za Torino te Lorenca Šimića za SPAL. Rebićev transfer bio je posebno izdašan jer su Talijani za njegove usluge isplatili 30 milijuna eura, kako su tada nagađali tamošnji mediji.

Nijedan navedeni klub nije pod istragom, tvrdi Corriere della Serra, već istražuju transfere u kojima su sudjelovali Fali Ramadani i njegov suradnik Pietro Chodi. 

Najnovije optužbe itekako bi mogle poljuljati nogometno carstvo koje je stvorio Ramadani. Osnovao je agenciju LIAN Sports Group koja zastupa mnoge zvijezde poput Frederica Chiese, Leroya Sanea, Kalidoua Coulibalyja, Luke Jovića, Miralema Pjanića. Tu su i hrvatski nogometaši Marko Rog, Ante Rebić, Borna Sosa, Ivan Nevistić, Nikola Kalinić, Stipe Perica. Prema Transfermarktu, u njegovoj menadžerskoj agenciji rade i bivši hrvatski nogometaši Marijan Buljat i Tomislav Erceg. 

Najčitaniji članci