Obavijesti

Sport

Komentari 29

Skandal u UFC-u: Uzela naslov jer je udarala nakon zvona...

Skandal u UFC-u: Uzela naslov jer je udarala nakon zvona...
6

Prvi put u povijesti održala se borba za naslov u novoosnovanoj ženskoj pero kategoriji između Holm i De Randamie, a svoj pobjednički povratak upisao je i legendarni Anderson Silva

VIDEO

UFC 208 u New Yoku podario nam je prvu prvakinju u ženskoj pero kategoriji, a njeno ime je Germaine de Randamie. Nizozemka je jednoglasnom sudačkom odlukom slavila protiv Holly Holm, bivše bantam prvakinje i prve žene koja je pobijedila Rondu Rousey. Veliki Anderson Silva upisao je povratak i prvu pobjedu nakon 2012. godine svladavši Dereka Brunsona dok je Jacare Souza još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih svjetskih parteraša i rutinski savladao Tima Boetscha.

Holm vs. De Randamie je ujedno bila i glavna borba večeri. 'The Preacher's Daughter' je bila ta koja je cijelo vrijeme tražila klinč odakle je naumila kontrolirati borbu dok je De Randamie inzistirala na stand up borbi i razmjeni udaraca. 'The Iron Lady' je upravo zbog toga i pobijedila na kraju jer je u razmjeni udaraca bila konkretnija što joj je donijelo naklonost sudaca. No, kakva bi to borba za naslov bila da nije bilo nekih kontroverzi. Krajem druge runde De Germaine je nakon zvona bacila jedan desni kroše, koji je ozbiljno uzdrmao bivšu prvakinju. Rekla je kako nije čula kraj runde, a Holm je nakon borbe iskazala nezadovoljstvo.

Ne bi to bilo toliko prljavo da 'The Iron Lady' istu stvar nije ponovila i na kraju treće runde. Publika je iskazala nezadovoljstvo hukanjem, a sudac je, prema svim moralnim i sudačkim pravilima, trebao Nizozemki oduzeti bod. Da se to dogodilo, borba bi završila bez pobjednice jer je De Randamie na kraju slavila 48-47, 48-47, 48-47.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Većina MMA obožavatelja čekala je co-main borbu više nego glavnu. I to iz samo jednog razloga - kako bi uživo vidjeli živuću legendu, 41-godišnjeg Andersona Silvu, koji se obračunao s opasnim Derekom Brunsonom. 'The Spider' je na kraju pobijedio, ali ni ova borba srednje kategorije nije prošla bez laganih trzavica.

Brunson je pokazao kako mu brzina Andersona Silve ne bi trebala predstavljati problem te je jako dobro izbjegavao njegove udarce. Iako je Silva bio taj koji je kontrolirao prvi korak, Brunson je iz defenzivnije pozicije pogađao bolje udarce i u prvih pet minuta nije primio gotovo nikakvu štetu, piše Fight site.

Silva je sljedeće dvije runde pokazao bolju borbu i dominirao je iako ga je Brunson dva puta rušio. Na kraju je slavio jednoglasnom odlukom, a jedan sudac je sve tri runde dao Silvi iako je Brunson bio bolji u prvoj. Možda je to na račun imena, tako je to kada se zovete Anderson Silva.

Ronaldo Souza upisao je drugu pobjedu u nizu i drugu pobjedu prekidom. Treći izazivač srednje kategorije lakoćom je došao do pobjedekimurom u prvoj rundi. Praktički ništa konkretno nije se dogodilo do trenutka kada je 'Jacare' uspio 'The Barbariana' spustiti u parter gdje je pokazao silu koja ga krasi svih ovih godina. Jednom kad je Boetsch došao na leđa sve je bilo gotovo. 'Jacare' je vrlo lako došao u full mount odakle je mogao birati što će napraviti Amerikancu. Odlučio se za kimuru i borba je u tren oka bila gotova.

Gledajući ukupno, cijela priredba je bila pomalo dosadna. Barem kada su u pitanju završeci borbi jer su suci cijelu večer imali pune ruke posla. Naime, jedino je borba Souza vs. Boetsch završila prekidom. Ostalih devet otišlo je do odluke sudaca.

Rezultati UFC-a 208:

  • Germaine de Randamie def. Holly Holm – jednoglasna sudačka odluka
  • Anderson Silva def. Derek Brunson – jednoglasna sudačka odluka
  • Ronaldo Souza def. Tim Boetsch – SUB (R1 3:41)
  • Glover Teixeira def. Jared Cannonier – jednoglasna sudačka odluka
  • Dustin Poirier def. Jim Miller - većinska sudačka odluka
  • Belal Muhammad def. Randy Brown – jednoglasna sudačka odluka
  • Wilson Reis def. Ulka Sasaki – jednoglasna sudačka odluka
  • Islam Makhachev def. Nik Lentz – jednoglasna sudačka odluka
  • Rick Glenn def. Phillipe Nover – podijeljena sudačka odluka
  • Ryan LaFlare def. Roan Carneiro – jednoglasna sudačka odluka
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram