Obavijesti

Sport

Komentari 10

Osijek nadigrao Rudeš, a Marić izbio na vrh liste strijelaca...

Osijek nadigrao Rudeš, a Marić izbio na vrh liste strijelaca...
7

Osijek je na Gradskom vrtu u prvom susretu 29. kola nadigrao posljednjeplasirani Rudeš te pobijedio s glatkih 2-0. Golove su zabili Laszlo Kleinheisler i Mirko Marić

VIDEO

U prvoj utakmici 29. kola Prve HNL Osijek je kao domaćin svladao Rudeš sa 2-0 (2-0).

Pobjednik je bio odlučen već u prvih 45. minuta kada su Osječani ostvarili kapitalnu prednost, prvoj je Mađar Laszlo Kleinheisler u 11. minuti okrunio protunapad svoje momčadi, da bi se najbolji strijelac lige Mirko Marić u 42. minuti odlično snašao u gostujućem kaznenom prostoru za konačnih 2-0. 

Osijek ugostio Rudeš u 29. kolu HT Prve lige

Mogao je Osijek povisiti i na 3-0, ali je Mirko Marić iz penala kojeg je sam izborio u 82. minuti pogodio stativu.

Pred 700 gledatelja na stadionu Gradski vrt sudio je Jakov Titlić iz Hrvaca kojem je to bila prva utakmica u 1. HNL.

Treći Osijek sada ima 50 bodova, tri manje uz utakmicu više od druge Rijeke, a šest više od četvrte Lokomotive i petog Hajduka koji igraju međusobno u nedjelju. Rudeš je posljednji sa 10 bodova, osam manje od pretposljednje Istre 1961.

'Marin je možda iznenađenje za javnost, ali za mene nije'

- Ovo je za nas bila psihološki teška utakmica jer dugo nismo pobijedili na domaćem terenu. Spustili smo loptu na zemlju, igrali smo nogomet. Žao mi je što nismo do kraja realizirali neke šanse, zadnjih nekoliko minuta smo popustili, ali zasluženo smo slavili - kazao je Dino Skender nakon utakmice.

- Dijametralno utakmica od one u Splitu. To su rasterećeni mladi dečki i opasni su iz kontre. U dva-tri dana smo složili taktiku, uveli pet mladih igrača i paralelno uz to imamo dobar rezultat i neku svoju priču - zadovoljan je bio Skender.

Osijek ugostio Rudeš u 29. kolu HT Prve lige

- Vjerujem mladima, ovaj put je to bio Luka Marin, a u prethodnim utakmicama neki drugi dečki. Bitan je kolektiv, a onda će momčad uvijek izbaciti nekog pojedinca. Marin je možda iznenađenje za javnost, ali za mene nije - kazao je trener Osijeka.

Zabio je i Laszlo Kleinheisler.

- Moramo s njim biti jako oprezni i dozirati mu nastupe. On nam je važan jer je primjer mladim igračima - rekao je Skender. 

Kohorta je nakon utakmice 'postojila' igrače, ali ovaj put nije bilo negativnih povika, nahvalili su ih domaći navijači.

- Opet smo protivniku poklonili gol. Zadnja linija nam gleda kako lopta leti 40 metara... Osijek je iskoristio skoro sve naše greške. Nijedna naša šansa nije bila slučajna, sve smo napravili kroz igru. Ali s ovim greškama niti jedan trener ne može izvući pozitivan rezultat. Moji igrači očito ne razmišljaju o nogometu i zato se ove greške događaju - kazao je razočarani Tomislav Ivković, trener Rudeša.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...