Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Skijašima smanjena primanja, a očekuje se medalja u Sočiju

Ana Jelušić i Ivica Kostelić nastupaju u slalomu u finskom Levyju ovog vikenda. Dobili su novog sponzora, a HOO im je smanjio primanja...

Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
2 komentara

Ana Jelušić nestrpljivo iščekuje početak nove sezone. Pred utrku u Leviju posebno je uzbuđena jer je, kako najavljuje, to početak njenog povratka u prvu jakosnu skupinu, među osam najboljih skijašica svijeta. Riječanka je dobro odradila pripreme i što je još bitnije potpuno je zdrava, te se nada puno boljoj sezoni od prethodne. 

Direktor reprezentacije Vedran Pavlek istaknuo je da na Svjetskom prvenstvu u Garmischu ove sezone očekuje i do deset hrvatskih predstavnika, a toliko se nada da će ih biti i na Olimpijskim igrama u Sočiju za četiri godine. To znači da se neprekidno mora ulagati u mlade. 

U sezoni nakon Vancouvera Savezu su bitno smanjeni prihodi od Olimpijskog odbora, a na proračun utječe i recesija. 

- Već smo učinili velike rezove, smanjivši broj natjecatelja, te pomoćnog osoblja, no to ne znači da od Ivice Kostelića, Jelušić, Natka Zrnčića-Dima i ostalih ne očekujemo rezultate dostojne ugleda hrvatskog skijanja - kazao je Miho Glavić, predsjednik Saveza i nastavio:

- No, cilj četverogodišnjeg ciklusa je barem jedna olimpijska medalja u Sočiju, a ja sam uvjeren da ćemo to ostvariti.

Pripomoći će i novi sponzor, Raiffeisen, koji sponzorira većinu Austrijanaca.

- Usudim se nadati da će ta sreća, koju nosi suradnja s novim sponzorom, s Hermanna Maiera prijeći i na mene, te mi donijeti veliki Kristalni globus - optimističan je Ivica Kostelić.

Naši partneri pišu
Message