Obavijesti

Sport

Komentari 5

Skočić pozvao još sedmoricu za pripreme U-21 selekcije: Među njima su dinamovac i debitant

Skočić pozvao još sedmoricu za pripreme U-21 selekcije: Među njima su dinamovac i debitant

Na širem popisu mladih "vatrenih" sad je 28 igrača, a još se ne zna hoće li na Euro ići Dion Drena Beljo, koji je u kadru Zlatka Dalića, kao i Stipe Biuk, kojega klub treba pustiti

Novi izbornik hrvatske U-21 nogometne reprezentacije Dragan Skočić pozvao je još sedmoricu igrača za početak priprema za Europsko prvenstvo koje će mladi "vatreni" započeti kasnije ovoga mjeseca u Rumunjskoj, prenosi HNS.

Kako je najavio, Skočić je u dvije utakmica Hrvatske U-20 pogledao još nekolicinu igrača i u kadar pozvao Roka Jureškina (Benevento), Krešimira Krizmanića (Gorica), Michelea Šegu (Varaždin), Luku Jelenića (Varaždin), Niku Galešića (Rijeka) i Riječanina Morisa Valinčića, koji je prvi put u kadru ove selekcije, a nastupa za Široki Brijeg. Poziv je dobio i dinamovac Mauro Perković.

Dion Drena Beljo priključit će se A reprezentaciji, a ovisno o odluci izbornika Zlatka Dalića priključit će se selekciji U-21, za koju je nastupao u kvalifikacijama (pet nastupa i jedan gol). Još se ne zna hoće li dozvolu za dolazak dobiti Stipe Biuk, čiji Los Angeles FC tijekom cijelog ljeta igra MLS.

Na popisu je sad 28 igrača, a na Euro će ići njih 23, o kojima Skočić treba odlučiti najkasnije 14. lipnja.

Reprezentacija se okuplja u utorak u Zagrebu, a potom odlazi u bazu u Medulin, gdje će biti do 19. lipnja i leta za Bukurešt. Prvu utakmicu igra 21. lipnja protiv Ukrajine, tri dana poslije čeka je Španjolska, a 27. lipnja Rumunjska.

Hrvatska U-21 na pripremama za Euro

golmani: Dominik Kotarski (PAOK), Ivor Pandur (Fortuna), Nikola Čavlina (Lokomotiva)

braniči: David Čolina (Augsburg), Bartol Franjić (Wolfsburg), Nikola Soldo (Köln), Niko Sigur (Hajduk), Mauro Perković (Dinamo), Krešimir Krizmanić (Gorica), Luka Jelenić (Varaždin), Niko Galešić (Rijeka), Moris Valinčić (Široki Brijeg), Roko Jureškin (Benevento)

veznjaci: Jurica Pršir (Gorica), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Martin Baturina (Dinamo), Ante Palaversa (Troyes), Veldin Hodža (Rijeka), Toni Fruk (Gorica), Marko Bulat (Dinamo)

napadači: Roko Šimić (Zürich), Stipe Biuk (Los Angeles), Dion Drena Beljo (Augsburg), Marin Ljubičić (LASK), Gabriel Vidović (Vitesse), Luka Stojković (Lokomotiva), Matija Frigan (Rijeka), Michele Šego (Varaždin)