Obavijesti

Sport

Komentari 2

Škoti i Česi traže šansu za drugi krug, Olmo debitira na Euru

Škoti i Česi traže šansu za drugi krug, Olmo debitira na Euru

Škotska i Češka igraju na Hampden Parku u 15 sati, Poljska i Slovačka u Sankt Petersburgu u 18, a u zadnjoj utakmici dana Španjolska kod kuće igra protiv Švedske

VIDEO

Nakon jučerašnjeg poraza Hrvatske od Engleske, danas će prvo kolo skupine D zatvoriti Češka i Škotska na Hampden Parku. 

Pokretanje videa...

video vijesti 13.6. 01:05

Vjerovali ili ne, češka nogometna reprezentacija nikada nije propustila Europsko prvenstvo! U sklopu Čehoslovačke sudjelovali su na tri Eura, a na svakom su uzeli odličje, najsjajnije u Jugoslaviji 1976. te dvije bronce. Od osamostaljenja 1993. igrali su na svakom Euru (od 1996. u Engleskoj do 2016. u Francuskoj), a najbolji im je rezultat na tom debitantskom kao samostalnoj državi u Engleskoj. Izgubili su tada u finalu od Njemačke, a odličje oko vrata su zavrijedili i 2004. u Portugalu kada su u polufinalu ispali nakon produžetaka protiv Grčke.

Nizozemska srušila Ukrajinu u dosad najljepšoj utakmici Eura!
Nizozemska srušila Ukrajinu u dosad najljepšoj utakmici Eura!

Škotskoj je, s druge strane, ovo prvo Europsko prvenstvo nakon punih 25 godina, a još nikad nisu prošli grupnu fazu. No, sada imaju respektabilnu 'premierligašku' momčad prevođenu lijevim bekom Liverpoola Andrewom Robertsonom, a tu su još i Scott McTominay iz Manchester Uniteda, Kieran Tierney iz Arsenala, John Mcginn iz Aston Ville, Southamptonovi Che Adams i Stuart Armstrong. 

International Friendly - Luxembourg v Scotland

Češki najboljiskuplji igrač također dolazi iz engleskog Premiershipa, Thomas Soucek (40 milijuna eura), dok napad predvodi Leverkusenov Patrick Schick.

Poljska i Slovačka u Sankt Petersburgu otvaraju skupinu E, a Portugalcu Sousi na klupi Poljske samo je jedno važno. Robert Lewandowski je spreman! Fantastični golgeter minhenskog Bayerna i kapetan reprezentacije ozlijedio se krajem ožujka te propustio neke važne utakmice u Europi, ali se vratio za sam finiš prvenstva, oborio rekord Gerda Mullera i zaputio u rodnu domovinu.

Poljska je u Francuskoj prije pet godina ispala u četvrtfinalu, što joj je bio najbolji rezultat na nekom Euru, ujedno trećem kojem su bili. Za Slovačku će, s druge strane, ovo biti drugo Europsko prvenstvo od kada nastupaju kao samostalna država. U Francuskoj su prošli skupinu, a onda izgubili od Njemačke. 

Euro 2020 - Poland Training

Slovaci, koji su bili s Hrvatskom u kvalifikacijskoj skupini, osigurali su plasman na drugi uzastopni Euro zahvaljujući boljem izvođenjem penala protiv Irske u doigravanju. Najveća zvijezda im je Interov stoper Milan Škriniar, a osim njega i Napolijevog Lobotke, praktički nemaju igrača iz vrhunskog kluba. 

Vatreni se vratili u Rovinj: Dalić radi dvije promjene za Češku
Vatreni se vratili u Rovinj: Dalić radi dvije promjene za Češku

Četvrti dan Eura zatvaraju Španjolska i Švedska. 'Furija' prvi put na neko natjecanje ide bez igrača Real Madrida, a koliko mu ne treba Sergio Ramos ili neki drugi 'kralj', Luis Enrique je pokazao time što uopće nije prijavio maksimalan broj igrača. Španjolci su od 2008. do 2012. osvojili tri velika natjecanja zaredom, a onda je uslijedila smjena generacije. I to više nije bila ta reprezentacijA. Ubitačna momčad koja momčad koja melje sve pred sobom.

No možda je sad došla ta nova generacija spremna pokoriti Europu. Zadnju su utakmicu izgubili od Ukrajine u Ligi nacija u listopadu prošle godine, a prije toga - u studenome 2018. od Hrvatske. Pobjeđivati očito znaju, vidjet ćemo ih na velikoj smotri.

Euro 2020 - Spain Training

Švedska neće tu imati previše šanse. Zlatan Ibrahimović vratio se u reprezentaciju nakon pet godina pa ozlijedio te ga neće biti na turniru, dok je druga zvijezda, Juvetusov Dejan Kuluševski, otpao zbog pozitivnog testa na koronu.

Raspored utakmica:

Skupina C

Škotska - Češka (15 sati, Glasgow)

Skupina E

Poljska - Slovačka (18 sati, Sankt Peterburg)

Španjolska - Švedska (21 sat, Sevilla)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi