Obavijesti

Sport

Komentari 33

"Skupina smrti": Dva favorita za naslov i autsajder Danska

"Skupina smrti": Dva favorita za naslov i autsajder Danska
4

Na svakom velikom natjecanju postoji 'skupina smrti'. Na ovom Euru to je grupa B u kojoj nastupaju dva od tri favorita, Njemačka i Nizozemska te Portugal i Danska

VIDEO

Mario Gomez, Robin van Persie, Cristiano Ronaldo... To su samo neka imena koja nude spektakl u skupini B. Na svakom velikom natjecanju postoji 'skupina smrti'. Na ovom Euru to je ova u kojoj nastupaju dva od tri favorita za naslov, Njemačka i Nizozemska te Portugal i Danska. 

Njemačka (vrijednost: 459 milijuna eura)

Na prošlom Euru 'elf' je došao do finala, a sada žele korak dalje, na sam vrh. Igraju možda i najmoderniji nogomet na svijetu. U svakom slučaju uz Španjolsku su najveći favorit natjecanja.

Bayernovom 'petercu', Gomezu, Schweinsteigeru, Mülleru, Lahmu i Neueru dodajte Özila i Götzea, dobili ste osovinu Njemačke koja se neće mijenjati. 

U kvalifikacijama su bili savršeni. U skupini s Turskom, Belgijom, Austrijom, Azerbajdžanom i Kazahstanom pobijedili su svih 10 utakmica.

Nizozemska (vrijednost: 320 milijuna eura)

Kad se ističu favoriti, 'oranje' je u drugom redu, odmah do Nijemaca i Španjolske. Finalisti posljednjeg SP-a su u kvalifikacijama imali devet pobjeda, a kad su osigurali Euro, opustili su se pa izgubili od Švedske u posljednjem kolu. 

Robin van Persie je u Arsenalu imao fantastičnu osobnu sezonu. Bio je najbolji strijelac Premiershipa i u formi je života. Huntelaar je pak bio najbolji strijelac Bundeslige i za napad se Nizozemci ne moraju brinuti. Ni vezni red nije lošiji. Sneijder, Robben, Vaart i De Jong garancija su posjeda lopte i stvaranja prilika. Obrana im je nešto slabiji dio momčadi, ali gotovo uvijek mogu zabiti više nego što mogu primiti.

Portugal (vrijednost: 371 milijun eura)

Ako imate Cristiana Ronalda, onda je sve moguće. Najbolji igrač Eura, bez sumnje, bit će silno motiviran da svoju reprezentaciju odvede dalje od četvrtfinala Eura u kojem su zastali prije četiri godine.

Podrška će mu biti Unitedov Nani, Chelseajev Meireles, te Realov dvojac Pepe i Coentrao. Problem je što nemaju dobrog klasičnog napadača, ali to je njihova boljka već godinama, a niti vratar nije vrhunski. 

Na Euro su se provukli zahvaljujući gol razlici. Danska je bila prva, a oni drugi s jednakim brojem bodova kao Norveška. U dodatnim kvalifikacijama su prošli BIH.

Danska (vrijednost: 90 milijun eura)

Da ih je ždrijeb smjestio u bilo koju drugu skupinu, Danci bi tražili prolaz. Ovako se samo mogu nadati da će nekome otkinuti pokoji bod.

Kao što smo spomenuli, bili su sjajni u kvalifikacijama, prvi u skupini uz jedan poraz i samo šest primljenih golova. 

Imaju jednog izvanserijskog igrača, pravu 'desetku'. Christian Eriksen (20) igra u Ajaxu, ali već je na meti najboljih europskih klubova. Liverpoolov Agger drži obranu.

Prognoza:

Kao što predviđaju i kladionice, dalje će ipak Njemačka i Nizozemska. 'Elf' je najkvalitetnija reprezentacija, a Nizozemcima naginjemo obzirom da su Portugalci skloniji kiksu i nemaju klasičnog napadača najviše klase.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka