Obavijesti

Sport

Komentari 2

Slalom u Flachauu: Riesch i Poutiainen podijelile pobjedu

Slalom u Flachauu: Riesch i Poutiainen podijelile pobjedu
1

S istim su najboljim vremenom šestu slalomsku utrku Svjetskog kupa skijašica u austrijskom Flachauu završile Njemica Maria Riesch i Finkinja Tanja Poutiainen...

VIDEO

Njemica Maria Riesch, inače treća nakon prvog 'laufa', odvozila je najbrže vrijeme druge vožnje (52.51), dok je Finkinja svoju prednost u odnosu na nju (41 stotinka), kao prvoplasirana iz prve vožnje, propustila u posljednjoj trećini staze pri drugom nastupu. Imala je na drugome prolaznom vremenu i dalje golemih pola sekunde prednosti. Ona se, na kraju, ipak istopila.

Riesch je upisala svoju prvu slalomsku pobjedu nakon otvaranja prošle sezone u Leviju, u listopadu 2009. godine. Ukupno joj je ovo 17. pobjeda u Svjetskom kupu. Njome je izbila na prvo mjesto ljestvice Svjetskog kupa slalomašica s 20 bodova prednosti (420-400) pred Poutiainen i Schild. Aktualna dvostruka vlasnica Maloga kristalnog globusa prednost je pak pred Lindsey Vonn u ukupnom poretku Svjetskog kupa povećala na 196 bodova.

Poutiainen je pak u slalomskoj konkurenciji slavila prvi put nakon Sljemena 2008. godine. Ovo joj je bila 12. pobjeda u karijeri kad su utrke Svjetskog kupa u pitanju.

Treće je mjesto u Flachauu zauzela 22-godišnja Francuskinja Nastassia Noens, došavši tako do rezultata i prvog postolja karijere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Drugu vožnju nije uspjela završiti dosad vodeća u Svjetskom kupu slalomašica, Austrijanka Marlies Schild. Nakon 11. mjesta u prvoj vožnji, jedna ju je pogreška koštala druge nezavršene utakmice ove sezone, nakon što joj se isto dogodilo u prvoj vožnji u Aspenu. U sve je četiri preostale utrke pobijedila.

Amerikanka Vonn, triput uzastopno pobjednica Svjetskog kupa, nije završila prvu vožnju, što je ponovila na četvrtom slalomu zaredom.

Ana Jelušić bez druge vožnje

Hrvatske skijašice Ana Jelušić i Sofija Novoselić nisu izborile drugu vožnju. Jelušić je razočarala 37. mjestom (startala 20.), dok je Novoselić potvrdila solidnu formu sa Sljemena završivši na 39. mjestu s visokim (72) startnim brojem.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu