Obavijesti

Sport

Komentari 2

Kad sam na Football Manageru vodio WBA, smijenio sam se!

Kad sam na Football Manageru vodio WBA, smijenio sam se!
4

Oršić bi nam svakako bio pojačanje, ali nisam se čuo s njim. Na koncu smo doveli dva pojačanja na lijevo krilo. Posudba mi ističe na ljeto, ali volio bih igrati u Premier ligi..., priča Krovinović

VIDEO

Filip Krovinović polako postaje prva zvijezda West Bromwicha. Hrvatski nogometaš dohvatio je sjajnu formu, počeo nizati nagrade za najboljeg igrača susreta. Prvu je zaradio na velikoj sceni, u FA kup dvoboju (1-0) protiv West Hama, drugu u nedjeljnoj pobjedi (2-0) protiv Millwalla. Dapače, navijači West Bromwicha obožavaju svoju 'sedmicu', svjesni su kako ih takva klasa može dovesti i do Premier lige.

Pokretanje videa...

00:15

A engleska nogometna elita nije daleko, WBA je vodeća momčad Championshipa, drugoplasirani Leeds ima tri boda i utakmicu manje. Engleski Championship je po mnogima jedna od najtežih liga svijeta, u njoj se svaki kiks ozbiljno kažnjava. West Bromwich već danas gostuje kod Readinga, dok u subotu momčad Slavena Bilića dočekuje opasni Nottingham Forrest.

- Uh, znao sam kako je Championship jako kvalitetna liga, ali tu doista nemate pravo na nikakav kiks. Ne mogu vam ni opisati kako je tu ubojit ritam, nemate puno vremena za prave treninge, liga ima čak 46 kola. Slažem se da je to jedna od najtežih liga svijeta, imate puno utakmica, puno je momčadi jako izjednačeno, nigdje unaprijed ne možete upisati tri boda. A i igra se jako čvrsto, baš žestoko - kaže nam Filip Krovinović, pa dodaje:

- Što me najviše oduševilo u Championshipu? Ma baš svaka momčad ima pravih igrača, stvarno nisam mislio da će tu biti toliko 'španera'. Teško mi je sada izdvajati neka imena, ali jedan od takvih je sigurno i naš Matheus Pereira. Da, svaka momčad ima nekog sjajnog znalca, ali ima i one igrače koji igraju tvrdo, u kost. Dueli su baš žestoki, suci dopuštaju čvršću igru, a mnogi kažu da je Championship teži i od Premier lige.

Vi ste poslije tri četvrtine prvenstva vodeća momčad lige, ali ste u West Bromwichu ipak posuđen igrač Benfice. Možete li se zamisliti i dogodine u WBA?

- Mogu, kako ne? Mislim da svaki igrač želi jednog dana osjetiti čari Premier lige, to je nešto posebno. Ali iskreno, ne znam kakva je moja budućnost, posudba mi istječe na ljeto, a West Bromwich nema u ugovoru neku opciju otkupa. Ja samo želim igrati što više i što bolje, a onda ćemo vidjeti što će nam donijeti ovo ljeto.

Prate li u Benfici vaše partije u Engleskoj?

- Ma prate, naravno. Redovito me zovu iz Lisabona, zanimaju se za moje igre, čestitaju mi na dobrim partijama. Doista, ništa im ne može promaći. Stvarno ne znam što će se događati na ljeto, ali ja želim s West Bromwichem osigurati plasman u Premier ligu. To je moj jedini cilj, potpuno sam fokusiran na taj uspjeh.

Vi ste se poslije određene adaptacije pokazali jednim od ponajboljih igrača West Bromwicha?

- Ma gledajte, ovo mi je prva prava sezona nakon teške ozljede, a ja oduvijek vjerujem u svoje mogućnosti. Ne, nisam mislio da ćemo se odmah ove sezone boriti za Premier ligu, ali smo stvarno dobra momčad. Moje igre? Stvarno sam zadovoljan. U FA kupu protiv West Hama sam bio igrač utakmice, pa u porazu od Cardiffa izborio penal, odigrao sam vrlo dojmljivu utakmicu i protiv Lutona, pa protiv Millwalla opet bio igrač utakmice. Zadovoljan sam ja, zadovoljni su navijači, ali i naš stručni stožer.

Kako je raditi sa Slavenom Bilićem? Za mnoge je on 'posebna vrsta' trenera...

- Cijeli naš stožer je fantastičan, a Slaven Bilić me odmah oduševio. Surađujemo odlično, stvarno ima nevjerojatnu komunikaciju sa svim igračima. Sve funkcionira sjajno, zna cijelu momčad držati 'našpananu', zna kada je vrijeme za neku šalu, ali i kada je vrijeme za maksimalnu ozbiljnost. Pomogao mi je u prilagodbi na engleski nogomet, ima golemo iskustvo, svi želimo i zbog njega dohvatiti tu Premier ligu.

Danas svlačionicu dijelite i s Garethom Barryjem, ikonom engleskog nogometa i igračem s najviše nastupa u povijesti Premier lige...

- Joj, ma on je pravi, veliki gospodin. Prepun je iskustva, uvijek je spreman dati poneki savjet, stvarno imamo odličan odnos. U svakom trenutku prema njemu osjetiti taj respekt, znate sve što je prošao u karijeri, a opet ne glumi nikakvu zvijezdu. Stvarno ga je veliki užitak imati za suigrača.

Vi ste prošloga ljeta prvi stigli u Championship, a onda su od hrvatskih nogometaša tu stigli Šunjić, Sluga, pa sada i Benković... Na neki način ste i 'otvorili vrata' drugim Hrvatima u Championshipu...

- Nemam ništa protiv toga, pa nešto slično je bilo i u Portugalu. Prvi sam došao tamo, a sada u portugalskoj ligi ima nekoliko odličnih hrvatskih nogometaša. Drago mi je što sada stižu i u Championship, vjerujem da će ih uskoro biti još i više.

Ove zime špekuliralo se kako će u West Bromwich stići i Mislav Oršić...

- Znam, puno se pričalo o tome, ali mi se nijednom nismo čuli. Na koncu smo na toj poziciji lijevog krila doveli dva nova igrača, vjerujem da ćemo s njima dohvatiti Premier ligu. Moje mišljenje o Oršiću? Ma on bi bio veliko pojačanje za nas, tu nema nikakve dvojbe.

Prije par godina, još dok ste bili igrač Rio Avea, pričali ste nam kako volite igrati i Football Manager. Jeste li možda probali uvesti West Bromwich s Filipom Krovinovićem u Premier ligu?

- Haha jesam, ali stvarno sam bio loš. Toliko loš da sam si na kraju i dao otkaz, haha. U svakom slučaju, West Bromwichu pohod na Premier ligu ide puno bolje sa Slavenom Bilićem na klupi u realnosti, nego s Filipom Krovinovićem na igrici, haha - završio je dobro raspoloženi Krovinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka