Obavijesti

Sport

Komentari 337

Lovren je tragičar u Istanbulu: Dejan promašio ključni penal!

Lovren je tragičar u Istanbulu: Dejan promašio ključni penal!
24

Bilić je odveo Bešiktaš u osminu finala Europske lige. Turci su izbacili Liverpool. Nakon 90 minuta i dva produžetka bilo je 1-0. Lovren je promašio zadnji penal...

VIDEO

Isto mjesto prije 10 godina. Čak su pucali na isti gol. Liverpool je u čudesnom finalu Lige prvaka 2005. godine na penale izbacio Milan. Ovoga puta sreća je bila na strani protivničke momčadi. Bešiktaš je izbacio Liverpool u šesnaestini finala Europske lige. 

Dejan Lovren igrao je od početka i promašio je ključni penal u raspucavanju. Slaven Bilić i Nikola Jurčević s Bešiktašom slave prolazak u osminu finala Europske lige.

Liverpool je stigao na Atatürk stadion pred više od 60.000 navijača s 1-0 prednošću iz prve utakmice. Englezi su bili lagani favoriti. Slaven Bilić najavio je kako će igrati strpljivo, a tako je i bilo. Pravu uspavanku odigrale su ove dvije momčadi u prvom dijelu. Nije tu bilo previše rizika. U drugih 45 minuta, druga priča.

Bilićev potez za deset

Bešiktaš je krenuo po gol. Ključan potez napravio je Slaven Bilić. Hrvatski trener pola sata prije kraja uvodi u igru Tolgaya Arslana. Samo 12 minuta kasnije, Bešiktaš vodi 1-0. Arslan je opalio lijevom nogom s vrha šesnaesterca za veliko slavlje u Istanbulu. 

Mogao je Bešiktaš proći i bez drame penala. U sudačkoj nadoknadi Demba Ba, čovjek koji je uništio Liverpoolove nade u naslov prvaka golom u dresu Chelseaja, bio je na pet metara od gola. Silovit udarac odsjeo je na prečki. U produžecima nije bilo golova pa se krenulo u raspucavanje. Zanimljivo, na isti onaj gol na koji je Liverpool pucao 2005. godine. Bešiktaš je prvi izveo penal. Demba Ba je pogodio. 

Nakon njega zabila su još četvorica igrača domaće momčadi. A četvorica Liverpoolovih igrača držala su korak s njima. Posljednji penal, peti u seriji, pucao je Dejan Lovren. Preko gola. Prije 10 godina herojski su se vratili i pobijedili Milan. Sad im se sreća okrenula. Lovrena su nakon promašaja došli utješiti suigrači. 

Lovrenov promašaj odveo je Slavena Bilića do najveće klupske trenerske pobjede u karijeri. I to u jubilarnom 200. nastupu. Bilić je s Nikolom Jurčevićem napravio sjajan posao u Bešiktašu. U prvenstvu se bore za naslov, a u Europskoj ligi sanjaju finale. 

Rodgers: Dejan je bio hrabar

- Razočarani smo. Normalno. Osjećali smo da ih imamo u prvom dijelu. Ponosan sam na igrače. Penali su lutrija. Lovren je bio hrabar što je izabrao pucati peti penal. Kao što sam rekao, to je lutrija. Šteta - rekao je Brendan Rodgers.

REUTERS/PIXSELL

Europska liga, šesnaestina finala, uzvrat:

  • Bešiktaš - Liverpool 1-0 (5-4 na penale)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 337
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe