Obavijesti

Sport

Komentari 79

Plaćaju mu 2,5 milijuna eura: Bilić preuzima turski Bešiktaš

U posljednje tri sezone Bešiktaš je promijenio šest trenera. Slaven Bilić trebao bi biti sedmi. Bivši hrvatski izbornik u turskom će klubu imati plaću 2,5 milijuna eura

VIDEO

Predsjednik Bešiktaša Fikret Orman privatnim je avionom došao u Zagreb po Slavena Bilića. Donio mu je ugovor na dvije godine.

Budući da je Bešiktaš dioničko društvo i da kotira na istanbulskoj burzi, obavezan je prijaviti svaku promjenu ključnih ljudi u upravljačkoj strukturi kluba. Jučer poslijepodne burzi su prijavili da je Slaven Bilić njihov novi trener. Bivši hrvatski izbornik u četvrtak će preuzeti momčad. 

Jedan od najpopularnijih turskih klubova poznat je po čestom mijenjanju trenera. U posljednjih 13 godina promijenili su 16 trenera, a u protekle tri sezone šest. Bilić će biti sedmi. Vijek trajanja Bešiktaševa trenera otprilike je jednak trajanju turističke sezone u Hrvatskoj.

Nezadovoljni prošlosezonskim trećim mjestom u prvenstvu, a najviše zaostatkom od 13 bodova za prvakom Galatasarayom, čelnici su odlučili potražiti novog trenera. Prvi “pick” bio im je Robert Prosinečki, no kako Žuti nije htio pogaziti riječ koju je dao ljudima iz Kayserispora, okrenuli su se Slavenu Biliću. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako javljaju turski mediji, Bilićeva plaća bit će 2,5 milijuna eura na godinu, a za te novce očekuju naslov turskog prvaka!

No kao i u Lokomotivu, Bilić bi i u Bešiktašu mogao imati velikih problema s realizacijom. Naime, među prvih 15 strijelaca turske prve lige nema ni jednog igrača iz Bešiktaša!

No za razliku od Lokomotiva, Bilić sa sobom u Istanbul neće moći povesti pomoćnika koliko želi. Turci su mu odobrili dvojicu, maksimalno trojicu pa će Bilić, uz sigurnog Nikola Jurčevića, te vjerojatno Aljošu Asanovića sa sobom moći povesti trenera golmana Mladena Praliju. 

Bešiktaš je jučer saznao lošu vijest. Uefa ga je zbog namještanja izbacila iz Europe na godinu dana.  Umjesto Bešiktaša, Europsku bi ligu trebao igrati Kayserispor Roberta Prosinečkog. 

Grb je osmislio prvi predsjednik kluba Şeref Bey

Nakon što je 1903. godine osnovao klub, prvi predsjednik Şeref Bey, koji je završio francusku školu, skinuo je značku sa svoje školske uniforme i rekao: “Napravite mi isti ovakav”. Klupske boje u početku su bile crvena i bijela, ali nakon završetka Balkanskog rata, iz poštovanja prema poginulima, promijenili su boje u crnu i bijelu koje su ostale do danas.

Broj 16 nitko ne smije nositi zbog rivala iz Burse

Najljući Bešiktašov rival je Bursaspor. Zbog njih nitko u klubu ne nosi broj 16 na dresu jer je to broj koji imaju automobili na registarskim pločicama u gradu Bursi. U Turskoj se gradovi na registarskim pločicama označavaju brojevima, a ne slovima kao što je to običaj u Hrvatskoj. Broj 16 zabranili su iz poštovanja prema svojim navijačima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića