Obavijesti

Sport

Komentari 3

Saračević: Žoga je cijele Igre odigrao na samo jednoj nozi

Saračević: Žoga je cijele Igre odigrao na samo jednoj nozi
2

Bio je jednostavan čovjek, vrlo normalan, nama mlađima puno je značilo igrati i trenirati uz njega, rekao je Goluža, izbornik i dugogodišnji suigrač Iztoka Puca

VIDEO

Po čemu ću ga pamtiti? Uh, po svemu..., gotovo jecajući javio se Slavko Goluža, hrvatski izbornik i dugogodišnji suigrač Iztoka Puca.

- Bio je jednostavan čovjek, vrlo normalan, nama mlađima puno je značilo igrati i trenirati uz njega. Velik je ovo gubitak, teško je išta reći u ovim trenucima - rekao je Goluža i dodao:

- Znaš da će do toga doći, spremaš se, ali opet je teško prihvatiti...

Stižu i reakcije iz Slovenije. Direktor Celja i bivši suigrač Roman Pungartnik također je pričao o legendarnom suigraču.

- Rukomet je izgubio velikog čovjeka i rukometaša. Bio je jedan od najboljih na svojoj poziciji, svijet je imao dobrih rukometaša, ali on je bio poseban. Cijeli život posvetio je sportu i obitelji, bio je sjajan karakter. Probali smo mu olakšati bol. U klubu je ostavio veliki trag i ovo je za sve nas tužan dan. Neće žalovati samo Slovenija, već i šira svjetska javnost - rekao je za zurnal24.si.

Sa šahovnicom na prsima osvojio je olimpijsko zlato u Atlanti

- Na otvaranju Igara dobili smo cipele koje smo morali nositi. Žoga je dobio broj manje i zbog toga je ozlijedio tetivu. Cijele OI igrao je na jednoj nozi, ali nije mu smetalo da u polufinalu odigra savršenu utakmicu i odvede nas u finale - ispričao je Zlatan Saračević.

On ga je, kad je sa 17 godina iz Slovenije došao u Borac, prozvao Žoga.

- Imam bedž s njegovim likom u autu, mislim da ga neću ni micati. Bio mi je poput brata, puno toga prošli smo zajedno, a o njemu kao igraču nema smisla ni govoriti. Nije volio trenirati, ali njemu trening nije ni trebao. Znao je sve o rukometu. Danas takvih igrača više nema, bio je neponovljiv. Dok smo igrali zajedno, on je mislio, a ja šutirao - rekao je Saračević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani