Obavijesti

Sport

Komentari 73

Pobjeda od 20 mil. kn! Dinamo zaradom može graditi stadion

Pobjeda od 20 mil. kn! Dinamo zaradom može graditi stadion
1

Dinamo će od Uefe za plasman i dosadašnje rezultate u Ligi prvaka dobiti oko 200 milijuna kuna. Svaka nova pobjeda klubu će osigurati 2,7 milijuna eura, a remi 900.000 eura. Troškovi izgradnje stadiona su oko 280 milijuna kuna

VIDEO

Iza Dinama i njegovih navijača je noć iz snova. Maksimirski klub odigrao je povijesnu utakmicu na otvaranju ovosezonske Lige prvaka, utrpao četiri gola u mrežu Atalante, prošlogodišnje treće momčadi Serie A i proslavio svoju prvu pobjedu u natjecanju i prvo mjesto u skupini C.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:50

Sinoćnja rapsodija napunila je blagajnu kluba za dodatnih 2,7 milijuna eura, odnosno za oko 20 milijuna kuna, a to znači da je Dinamo samo ove sezone od svojih nastupa u Europi od Uefe dobio oko 200 milijuna kuna! Za plasman u natjecanje po skupinama Dinamo je postao bogatiji za 15,25 milijuna eura, oko osam milijuna eura dobit će na temelju klupskog koeficijenta stečenog u posljednjih 10 godina, a dodatna dva milijuna čekaju ga iz Uefina marketinškog fonda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S obzirom da svaka pobjeda u skupini donosi 2,7 milijuna eura, Dinamo je od sinoć bogatiji za taj novac. A ako nastavi s fantastičnom igrom i osvajanjem bodova, čeka ga nevjerojatna zarada. Jer Uefa je za svaku pobjedu u skupini namijenila taj iznos, dok će za osvojeni bod svaku momčad nagraditi sa 900.000 eura. Prolaz u osminu finala vrijedan je 9,5 milijuna eura, četvrtfinale će klubovima osigurati 10,5 milijuna, a polufinale 12 milijuna eura. Momčadi koje zaigraju u finalu zaraditi će po 15 milijuna eura, a pobjednik Europe će biti bogatiji za 19 milijuna eura, a čeka ga još i 3,5 milijuna eura za nastup u europskom superkupu. Ako ga osvoji, slijedi i dodatna zarada od milijun eura.

Liga prvaka financira stadion

Gledajući ukupnu zaradu stečenu u ovogodišnjoj Ligi prvaka, Dinamo si gotovo samo s tim novcem može pokriti izgradnju novog stadiona. Kako je najavio predsjednik kluba Mirko Barišić, novi stadion gradit će se na Maksimiru, a trebao bi biti završen 2021. godine. Bit će kapaciteta 30.000 mjesta, a procijenjeni troškovi izgradnje su oko 280 milijuna kuna. Pomoć je najavio Grad Zagreb, ali klub je spreman sam financirati modernu sportsku Arenu. S ovakvim predstavama Dinama među elitnim europskim klubovima, ona je gotovo jedino što još nedostaje da zaokruži nevjerojatnu priču.

Dinamo zarađuje i za ostale prvoligaše, ukupan bogati fond

Uefa ove sezone očekuje zaradu od 3,2 milijarde eura, a klubovi koji se natječu među sobom će podijeliti 2,04 milijarde. Oko pola milijarde ide klubovima iz Europske lige. Krona europska nogometna kuća nagrađuje i lige klubova koji se bore u njihovim natjecanjima pa je tako Dinamo ulaskom u skupinu Lige prvaka svakom hrvatskom prvoligašu osigurao po tri milijuna kuna.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu