Obavijesti

Sport

Komentari 220

Zainatili se Slavonci: Svi imaju karte, ali nitko ne želi na tenis

Zainatili se Slavonci: Svi imaju karte, ali nitko ne želi na tenis
4

Nije ovo priča o reprezentaciji za koju se navija svim srcem bez obzira tko igra, to se Slavoncima jednostavno ne može i ne smije predbaciti, ovo je priča o sustavnom ignoriranju jednog dijela Hrvatske

VIDEO

Davis Cup, Hrvatska protiv Španjolske u Osijeku. Ulaznica - nema. Sve rasprodano. Kakav će to spektakl biti. Rafa Nadal na terenu, pune tribine, Davis Cup prvi put u Slavoniji prvi put nakon 20 godina, pa to se ne propušta. 

Dugo se Osijek nudio, tražio HTS da dovede tenis i u taj dio Hrvatske. Još od 1997. godine i Maroka u dvorani Zrinjevac. Konačno, evo Hrvatske u već zaboravljenoj Slavoniji. I tako su karte praktički nestale u par sati, nešto ih je i podijeljeno sponzorima, a par dana uoči meča, internetski oglasi - prepuni!

- Prodajem karte za Davis Cup, komplet ulaznica za Davis Cup, prodajem četiri paketa, karte za Hrvatska - Španjolska... I tako unedogled. 

Osječka dvorana rasprodana, a ljudi prodaju karte i po triput manjoj cijeni, pod pretpostavkom da su ih kupili, ne dobili. Osječani su očekivali da će se Nadalu i društvu suprotstaviti Marin Čilić i Borna Ćorić, no umjesto njih izbornik je pozvao Franka Škugora, Nikolu Mektića, Ante Pavića i Marina Draganju. 

Svaka čast tim dečkima, zaslužili su biti dio reprezentacije, ali Osječani nisu zaslužili ovu 'kuhinju' koju im je priredio Hrvatski teniski savez.

- Pa nismo znali. Ćorić je vukao tu ozljedu koljena još od finala, a Marin je otkazao nastup u zadnji čas - pravdali su se iz teniskog saveza.

I zato se sve glasnije priča o teoriji da je Osijek dobio domaćinstvo Davis Cupa jer se znalo da će Hrvatska doći s rezervama. Naravno da je nakon Čilićevog otkaza pod izlikom 'umora i nemogućnosti davanja  sve od sebe' kod Španjolaca otkazao i Nadal. A to je Osječanima bio onaj zadnji čavao u lijesu.

Nije ovo priča o reprezentaciji za koju se navija svim srcem bez obzira tko igra, to se Slavoncima jednostavno ne može i ne smije predbaciti, ovo je priča o sustavnom ignoriranju jednog dijela Hrvatske. Uostalom, tko kaže da dvorana ne bi bila puna i da je HTS puno ranije objavio tko će na Španjolce?

Ali oni su čekali, navodno da se Čilić izjasni. Istina, Marin je rekao da razmišlja o pauzi nakon onog finala protiv Argentine, ali tada se nije znalo da Nadal stiže u Osijek. Dok je Marin diktirao priopćenje glasnogovorniku da mu je uvijek bila čast igrati za reprezentaciju i da ovaj put ne može, Osječani su, ne znajući ništa, stajali u redovima za karte i trljali ruke. Konačno su nas se sjetili, pomislili su. I grdno se prevarili.

Ponavljamo, ovo nije priča o navijačima kojima se ne gledaju neki drugi igrači u hrvatskom dresu.

Ovo je priča o sramotnom odnosu prema Slavoniji koja 10 godina čeka službenu utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije pa dobije Wales i svejedno napuni Gradski vrt. 

Ovo je priča o Osijeku koji 20 godina čeka Davis Cup pa otkažu gotovo sve zvijezde koje su trebale igrati, s jedne i druge strane. 

Ovo je priča o rukometnom Euru u Hrvatskoj 2018. i osječkoj dvorani u kojoj se,pogađate, neće igrati. Ne, Zagreb, Split, Poreč i Varaždin dobili su domaćinstvo jer osječka dvorana nema dovoljan kapacitet?! 

E pa, gospodo, dokad ovako?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 220
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani