Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
6 komentara

Slijepi skijaš-trkač ispunio san i odlazi na Olimpijadu

ULAZI U POVIJEST: Slijepi kanadski skijaš-trkač Brian Mckeever natjecat će se na Paraolimpijskim i Olimpijskim igrama, a sportaš vidi tek 10 posto...

REUTERS
Foto: REUTERS
6 komentara

Samo zato jer netko ima nedostatak, ne znači da trenira manje ili da se manje trudi, rekao je slijepi kanadski skijaš trkač Brian Mceever (30), koji će ući u povijest nakon nastupa za Kanadu na Olimpijskim i Praolimpijskim igrama u istoj godini. Niti jedan sportaš nije u istoj godini nastupio na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama.
Brian je izgubio vid kao 19-godišnjak, a zahvaljujući silnom trudu, Paraolimpijske igre u svojoj je disciplini osvojio četiri puta. Kanađanin je nedavno pobijedio u 50-kilometarskoj utrci, ispunio normu i time ostvario pravo na nastup i na Olimpijskim igrama, gdje će se natjecati uz bok najboljima u Vancouveru ove godine. Brianom su oduševljeni i njegovi sportski kolege, koji katkad zaborave da McKeever vidi tek 10 posto.
- Znam ga jako dobro, trenirali smo mnogo puta zajedno. Dosta često zaboravim da Brian vidi samo 10 posto onoga što ja vidim. Zaista je nevjerojatno to što postiže. Prava je inspiracija za sve nas - rekao je skijaš-trkač Devon Kershaw.
Brian pozivanje u nacionalnu momčad smatra velikim uspjehom, ne samo zbog sebe, već i zbog svih paraolimpijaca.
- Pokazao sam da se snovi zaista mogu ostvariti. Ovo je poruka nade za sve paraolimpijce. U prošlosti su na nas gledali kao sporedne sportaše, ali pokazao sam da su paraolimpijci sposobni za velike stvari  - kazao je Brian.

Naši partneri pišu
Message