Obavijesti

Sport

Komentari 17

Slikao Modrića 1200 sati: Moj rad ima misiju i dublju poruku

Slikao Modrića 1200 sati: Moj rad ima misiju i dublju poruku
1

LUKA ’TRI RASE' U prirodnoj je veličini, a na Modrićevu su licu sve tri rase. Slika je svevremenska lišena svih ideologija. To je ono što sam želio postići, kaže umjetnik Ivan Šebestijan

VIDEO

Kapetan "vatrenih" Luka Modrić, koji je svojim igrama zaludio svijet i pokupio sve moguće pojedinačne nagrade u nogometu, inspiracija je mnogima.

Lik hrvatskog kapetana bio je i inspiracija međimurskom likovnom umjetniku iz Šenkovca Ivanu Šebestijanu koji je naslikao jedinstvenu sliku s Modrićevim likom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:17

- Uvijek postoji neki povod za umjetničko djelo. Moj sin Tijan dao mi je ideju da naslikam Modrića u prirodnoj veličini jer ono što je Vatreni i Modrić napravili na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prošle godine zaslužuje da se ovjekovječi na platnu, ali i time pošalje poruka jedinstva u svijet– opisao je Ivan Šebestijan koji je naslikao sliku dimenzija 180 puta 120 cm, površine 21.600 četvornih centimetara, a za to mu je trebalo 1200 sati rada.

- Slika ima misiju jer ona nadilazi rase, vjere i nacije. Ima više nanosa boje i sadržava elemente od renesanse do suvremenih modernih tehnika. Također, ona je multidisciplinarna, multikulturalna i višedimenzionalna – rekao nam je Šebestijan i dodao ni jedna fotografija kao slika ne može opisati veličinu Luke Modrića.

- Fotografija je zorno prikazanju trenutak, no moja slika ima dublju poruku. U donjem dijelu je zemaljska kugla i obruč sa simbolom vatre, dok se prostor u središnjem dijelu prelama svemirski geometrijski nevidljivi oblik, gore se naslućuje ekološki dio, otapanje ledenjaka, posljedica globalnog zagrijavanja– istaknuo je međimurski umjetnik.

Na slici Modrić ne nosi sadašnji dres hrvatske reprezentacije, već je riječ o kombinaciji raznih dresova, a ima i zelenu kapetansku vrpcu.

- Slika je svevremenska lišena svih ideologija. To je ono što sam želio postići – objašnjava nam Šebestijan.

Sliku koja im globalnu poruku vidjeli su mnogi, a među njima i Dalićev pomoćnik u reprezentaciji Međimurac Dražen Ladić.

- Mnogi su oduševljeni pa tako je bio i Ladić. Neki su mi rekli da sam Modrića naslikao ljepšeg nego u stvarnosti, no poruka je dublja jer se na njegovom licu isprepliću sve tri rase– zaključio je Šebestijan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub