Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
17 komentara

Slikao Modrića 1200 sati: Moj rad ima misiju i dublju poruku

LUKA ’TRI RASE' U prirodnoj je veličini, a na Modrićevu su licu sve tri rase. Slika je svevremenska lišena svih ideologija. To je ono što sam želio postići, kaže umjetnik Ivan Šebestijan

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
17 komentara

Kapetan "vatrenih" Luka Modrić, koji je svojim igrama zaludio svijet i pokupio sve moguće pojedinačne nagrade u nogometu, inspiracija je mnogima.

Lik hrvatskog kapetana bio je i inspiracija međimurskom likovnom umjetniku iz Šenkovca Ivanu Šebestijanu koji je naslikao jedinstvenu sliku s Modrićevim likom.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Uvijek postoji neki povod za umjetničko djelo. Moj sin Tijan dao mi je ideju da naslikam Modrića u prirodnoj veličini jer ono što je Vatreni i Modrić napravili na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prošle godine zaslužuje da se ovjekovječi na platnu, ali i time pošalje poruka jedinstva u svijet– opisao je Ivan Šebestijan koji je naslikao sliku dimenzija 180 puta 120 cm, površine 21.600 četvornih centimetara, a za to mu je trebalo 1200 sati rada.

- Slika ima misiju jer ona nadilazi rase, vjere i nacije. Ima više nanosa boje i sadržava elemente od renesanse do suvremenih modernih tehnika. Također, ona je multidisciplinarna, multikulturalna i višedimenzionalna – rekao nam je Šebestijan i dodao ni jedna fotografija kao slika ne može opisati veličinu Luke Modrića.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

- Fotografija je zorno prikazanju trenutak, no moja slika ima dublju poruku. U donjem dijelu je zemaljska kugla i obruč sa simbolom vatre, dok se prostor u središnjem dijelu prelama svemirski geometrijski nevidljivi oblik, gore se naslućuje ekološki dio, otapanje ledenjaka, posljedica globalnog zagrijavanja– istaknuo je međimurski umjetnik.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Na slici Modrić ne nosi sadašnji dres hrvatske reprezentacije, već je riječ o kombinaciji raznih dresova, a ima i zelenu kapetansku vrpcu.

- Slika je svevremenska lišena svih ideologija. To je ono što sam želio postići – objašnjava nam Šebestijan.

Sliku koja im globalnu poruku vidjeli su mnogi, a među njima i Dalićev pomoćnik u reprezentaciji Međimurac Dražen Ladić.

- Mnogi su oduševljeni pa tako je bio i Ladić. Neki su mi rekli da sam Modrića naslikao ljepšeg nego u stvarnosti, no poruka je dublja jer se na njegovom licu isprepliću sve tri rase– zaključio je Šebestijan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naši partneri pišu
Message